بهترین روش درست کردن شلغم؛ درمان سرماخوردگی در سه سوت

بهترین روش درست کردن شلغم؛ درمان سرماخوردگی در سه سوت

بهترین روش درست کردن شلغم؛ درمان سرماخوردگی در سه سوت 1024 680 لبنیات صباح

همه ما با شلغم و سرماخوردگی حداقل یک بار خاطره داریم، نزدیک زمستون که میشه هوای سرد، سوز و سرما دست به دست هم میدن تا به اصطلاح سرما بخوریم در این میان یکی از راه حل‌های درمانی که از قدیم تا به الان مرسوم بوده خوردن شلغم است. شلغم در واقع همان پنسیلین طبیعی هست که زمان سرماخوردگی بسیار موثر عمل کرده و در روزای پاییزی و زمستانی بهترین داروی درمانی برای سرماخوردگی و حتی ضد سرماخوردگی به حساب می‌آید. در ادامه برای آشنایی با بهترین روش درست کردن شلغم؛ درمان سرماخوردگی در سه سوت با ما همراه شوید.

شلغم سبزی پُر خواص و بی‌نظیر است که در فصول سرد سال می‌تواند یکی از عضوهای همیشه ثابت سفره غذایی شما باشد، این پنیسیلین قوی و طبیعی برای بدن بسیار مفید بوده و در حین سرماخوردگی حالتان را بهتر می‌کند. یکی از بزرگترین سوال‌های که در رابطه با شلغم وجود دارد نحوه پخت آن است، شلغم همانند لبنیات یکی از موثرترین خوراکی‌ها برای افزایش سیستم ایمنی بدن است که در صورت بروز گلو درد یا احساس کسالت با خرید شیر می‌توانید گلو درد یا حتی لرز بدن خود را با کمی شیر داغ از بین ببرید و پس از آن با میل کردن شلغم در کمترین زمان ممکن بهبود پیدا کنید. در این مقاله با طرز تهیه شلغم برای درمان سرماخوردگی و بالا بردن سیستم ایمنی بدن آشنا خواهیم شد.

خواص شلغم چیست؟

همانطور که بالاتر اشاره کردیم شلغم یک نوع پنیسیلین طبیعی است که برای درمان سرماخوردگی و بهبود علائم آن بسیار موثر است، خواص شلغم شامل موارد زیر است:

  • خلط آور و مُلین سینه
  • درمان کننده سرفه‌های خشک و گلو درد
  • التیام دهنده تنگی نفس
  • بالا بردن سیستم ایمنی بدن
  • پاک کننده ریه و سیستم تنفسی
  • پاکسازی سموم و میکروب‌ها از بدن
    ادرار آور طبیعی
  • رفع سنگ کلیه و درمان یبوست
  • تقویت بینایی و سیستم عصبی و حافظه
  • پیشگیری از ابتلا به سرطان
  • داروی خواب‌آور طبیعی
  • پاک کننده روده و کبد
  • کاهش فشار خون و چربی خون
  • کمک به هضم غذا و پاکسازی روده
  • بهبود گردش جریان خون
  • جلوگیری از بروز سکته‌های مغزی و قلبی

طرز تهیه شلغم برای سرماخوردگی

شاید خیلی با این موضوع که پخت شلغم هم نیاز به رعایت یک‌سری نکات خاص دارد توجه نکرده باشید و اغلب شلغم‌های خود را آب پز یا خام میل کرده‌اید، اما اگر دوست‌ دارید بدانید چطور شلغم‌ پس از پخت همچنان سفید باقی می‌ماند نکات زیر را رعایت نمایید.

  1. شلغم‌ها را تمیز شسته و به هیچ عنوان سر و ته آن را نگیرید و تنها به بریدن ریشه آن اکتفا کنید.
  2. شلغم‌ها را پس از شستن داخل یک ظرف مناسب و بر روی حرارت قرار بدهید.
  3. کمی آب به ظرف شلغم‌های خود اضافه نمایید و فرصت بدهید تا شلغم‌ها به خوبی بجوشد و پس از آن درجه حرارت را کم کنید.
  4. در این مرحله کمی نمک و آب‌لیمو به شلغم‌ها اضافه کنید تا رنگ آن‌ها سیاه نشود و در ظرف را بگذارید تا بپزد.
  5. لازم است بدانید که زمان پخت شلغم بین 1 تا 1 ساعت و نیم است. (از پخت طولانی مدت شلغم پرهیز کنید).
  6. به کمک انگشت یا چاقو می‌توانید میزان پخت و نرمی شلغم‌ها را چک نمایید، در نهایت شلغمی سفید و خوب پخته شده آماده نوش جان کردن است.

طرز تهیه سوپ شلغم، درمان سریع سرماخوردگی

یکی دیگر از روش‌های پختن این سبزی خوشمزه و پرخاصیت، تهیه سوپ شلغم است. این سوپ برای درمان سرماخوردگی و بالا بردن بنیه بدنی موثر بوده و برای پخت آن نیاز به موارد زیر است:

طرز تهیه سوپ شلغم، درمان سریع سرماخوردگی

  • شلغم، کرفس، هویج
  • سیب زمینی، پیاز و سیر
  • روغن، ادویه، آبلیمو و رب گوجه فرنگی

برای پخت این سوپ ابتدا باید پیاز را نگینی خُرد کرده و با کمی روغن تفت بدهید، پیازها سبک که شد به مقدار لازم زردچوبه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. به محض طلایی شدن پیازها سیر را رنده کرده و با آن ترکیب کنید، در نهایت رب گوجه را به آن اضافه نمایید و 10 دقیقه فرصت بدهید تا سس سوپ‌تان کمی بپزد. در این مرحله باید سبزیجات دلخواه‌تان را نگینی خُرد کنید و شلغم، کرفس، هویج و سیب‌زمینی را با بقیه مواد تفت بدهید و مقداری آب به آن اضافه نمایید و نوش جان کنید. بعد از سوپ شلغم، شلغم پخته شده یا خام، تهیه فرنی با آرد برنج و شیر می‌تواند جزء موثرترین خوراکی‌ها برای درمان سرماخوردگی باشد. در صورت بروز سرماخوردگی می‌توانید با آموزش طرز تهیه فرنی تا حد بسیار زیادی از علائم سرماخوردگی خود بکاهید.

خواص شلغم و عسل و لیمو

یکی از رایج‌ترین بیماری‌های دنیا سرماخوردگی است که به طور معمول پس از هفت روز بهبود پیدا کرده و در بدترین حالت حدود یک ماه ادامه پیدا خواهد کرد. علائم سرماخوردگی معمولا شامل: سرفه، آبریزش بینی، گرفتگی بینی و گلو درد است که در ادامه علائمی مانند درد عضلات، خستگی، سردرد و بی اشتهایی را در پی دارد. برای درمان این علائم و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌توان از سبزیجات طبیعی مانند شلغم در کنار لیمو تُرش و عسل استفاده نمایید، در ادامه با خواص شلغم و عسل و لیمو ترش آشنا خواهیم شد.

  • لیمو ترش حاوی ویتامین C است که باعث تقویت بدن و بهبود خلط و رفع گلو درد خواهد شد.
  • ترکیب عسل و آب لیمو نیز خواص بسیاری دارد که باعث بهبود علائم سرماخوردگی می‌شود.
  • در نهایت هرچی عسل طبیعی شما تیره‌تر باشد آنتی‌اکسیدان بیشتری دارد.
  • مخلوط شلغم، عسل و لیمو‌ترش به سادگی علائم سرماخوردگی را از بین برده و بدن‌تان را قوی خواهد کرد.

طرز تهیه داروی سرماخوردگی عسل و شلغم

طرز تهیه داروی سرماخوردگی عسل و شلغم

  1. یک عدد شلغم را بردارید، ریشه آن را ببرید و به خوبی بشویید.
  2. داخل آن را خالی کنید، مراقب باشید به بدنه شلغم‌ها آسیب نزنید.
  3. داخل هر شلغم یک قاشق مرباخوری عسل بریزید و به دیواره شلغم‌ها بمالید.
  4. شلغم‌ها را به صورت ایستاده داخل ظرفی مناسب قرار بدهید و به مدت یک شبانه روز داخل یخچال به آن فرصت داده تا آماده شود.
  5. پس از یک روز می‌توانید داروی جمع شده داخل شلغم‌ها را دو الی سه وعده در روز میل کنید.
  6. در نهایت شلغم‌ها را برای درست کردن سوپ استفاده نمایید.