شله زرد یکی از دسرهای محبوب و نوستالژی ایرانی است که همیشه با دیدن آن یاد نذریهای خوش عطر و خاطرات کودکی میکنیم، تا چندسال گذشته فقط در مراسمهای مذهبی خاص از شله زرد به عنوان نذری استفاده میشد اما به مرور در دورهمیها و مهمانیهای مختلف رواج پیدا کرد در ادامه با مجله سلامتی صباح همراه باشید تا طرز تهیه شله زرد خوشمزه با روش های ساده با همان عطر و عطم نذری را تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
فراموش نکنید شله زرد علاوه بر دسر میتوان آن را برای صبجانه یا میان وعده نیز مانند پنکیک نیز مصرف کرد، شما میتوانید طرز تهیه پنکیک را در صباح بخوانید.
مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد نذری ایرانی
برنج نیم دانه: 2 پیمانه
شکر: 4 پبمانه
گلاب: نصف پیمانه
خلال بادام: 100 گرم
کره: 100 گرم
زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
دارچین: برای تزیین
روغن حیوانی کرمانشاهی: به مقدار لازم
طرز تهیه شله زرد سریع و آسان
در ابتدا برنجها را پاک کرده و پس از آن برنج را خیس کنید و در چند مرتبه برنج را آبکشی کنید تا بهخوبی تمیز شود، همینکار را چندبار انجام دهید تا جایی که آبِ برنج زلال شود. پس از خیس خوردن برنج، برنج را در قابلمهای مناسب روی حرارت بگذارید و با حرارت زیاد بگذارید تا آب برنج به جوش بیاید ولی توجه داشته باشید که در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
پس از اینکه برنج کمی نرم و شفته شد حرارت را کم کنید و شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا ته نگیرد و فراموش نکنید تحت هیچ شرایطی در این مرحله آب اضافه نکنید زیرا باعث میشود تا شله زرد شما آب بندازد. زعفران را سائیده و یخ بگذارید تا دم بکشد، پس از دم کشیدن زعفران آن را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا شله زرد رنگ بگیرد.
البته همانطور که میدانید در ماه رمضان بهتر است تا کمی غذای مایع مصرف کنید و از غذاهای خشک دوری کنید، بنابراین پیشنهاد میکنیم پیشنهاد غذای
طرز تهیه سوپ ترکاری یا همان سوپ سبزیجات را از دست ندهید.
خلال بادامها را به همراه گلاب در ظرفی خیس کنید تا کاملا عطر و طعم گلاب به خورد خلال بادامها برود در ادامه خلالها را به همراه گلاب به شله زرد اضافه کنید و اجازه دهید تا حدود 10 دقیقه با بقیه مواد بپزد.
باید زعفران به میزانی باشد که شله زرد رنگ نارنجی به خود بگیرد و پس از آن باید به سراغ اضافه کردن روغن بروید، پیشنهاد میکنیم از
روغن کرمانشاهی اصل استفاده کنید، زیرا روغن کرمانشاهی علاوه بر اینکه باعث میشود شُله زرد شما شفافتر شود باعث شده طعم و بوی نذری های قدیم داشته باشد.
بعد از 5 تا 10 دقیقه جوشیدن روغن کرمانشاهی با بقیه مواد، حرارت را خاموش کنید و در ظرف را بگذارید تا کاملا دم بکشد، پس از آن شما میتوانید شله زرد را به صورت داغ و یا سرد سرو کنید.
با توجه به نزدیکی عید نوروز اگر قصد داشتید سمنوی باکیفیت و خوشمزه داشته باشید پیشنهاد میکنیم طرز تهیه سمنو در منزل را از دست ندهید، نظر شما درباره طرز تهیه شله زرد چه بود؟ آیا از این دستور برای تهیه شله زرد استفاده کرده اید یا دستور غذای متفاوتی استفاده می کنید؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
یادش بخیر ماه رمضونا نذری میگرفتیم چه مزه ای میداد به به