10 ماده غذایی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید

رژیم غذایی

10 ماده غذایی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید

10 ماده غذایی که باید در رژیم غذایی خود بگنجانید 1024 680 لبنیات صباح

رژیم غذایی یکی از ارکان مهم برای حفظ سلامتی بدن است. هر فرد برای حفظ سلامتی فرد باید در رژیم غذایی خود ترکیب مناسبی از انواع مواد مغذی را داشته باشد. بهتر است مواد مضری مانند فست فودها، مواد غذایی فرآوری شده، سرخ کردنی ها و … در میان انتخاب‌های ما جایگاه پایین تری نسبت به مواد غذایی مفید مانند انواع پروتئین گیاهی و جانوری، لبنیات مانند شیر و پنیر، میوه و سبزیجات داشته باشند. مهم است که مصرف این مواد به‌ویژه لبنیات را در رژیم غذایی خود نادیده نگیریم چرا که اهمیت مصرف لبنیات در رژیم غذایی سالم بسیار بالاست. در این مقاله سعی شده است تا 10 ماده مغذی مهم که بهتر است آن‌ها را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهیم آورده شده است.

10 ماده غذایی که بهتر است هر روز بخوریم کدام‌ها هستند؟

جو دوسر

جود دوسر به عنوان عضوی از خانواده غلات، خواص مفید بسیاری دارد و در پیشگیری از بیماری‌های قلبی نیز بسیار مفید است. جو دو سر حاوی فیبر است و علت اثرگذاری آن در پیشگیری از بیماری‌های قلبی، کمک به باز شدن عروق و کاهش سطح کلسترول خون است. جو دوسر حاوی کربوهیدرات هم است اما این نوع کربوهیدرات از نوع کربوهیدرات‌های پیچیده‌ است. بنابراین بعد از صرف جو دوسر قند آزاد شده در جریان خون کند شده و استفاده از سوخت را به‌عنوان انرژی برای عضله‌سازی امکان‌پذیر می‌کند. بد نیست بدانیم عضله‌سازی به سوزاندن کالری با کارایی بیشتر کمک می‌کند. از جو دو سر می توان در میان وعده ها و در اوتمیل به عنوان یک وعده صبحانه سالم نیز استفاده کرد.

گردو

گردو جزو مغزهای با چربی سالم است و برای سلامتی بدن بسیار مفید است. گردو حاوی مقدار زیادی ماده شیمیایی ضدالتهابی (پلی فنول) و پروتئین سازنده عضلات است. مغزهای دیگر مانند بادام، بادام زمینی، آجیل سویا و … نیز می‌توانند بسیار مفید بوده و از بیماری‌های قلبی نیز جلوگیری کنند.

بلوبری

بلوبری در کنار طعم خوشمزه آن فایده بسیاری برای سلامتی بدن دارد.  بلوبری حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است و به جلوگیری از دیابت، سرطان، ازدست‌دادن حافظه مربوط به سن کمک می‌کنند. این میوه دوست داشتنی حاوی مقدار زیادی ویتامین A و همچنین آنتی‌اکسیدان C هستند و باعث سلامت قلب و عروق هم می‌شود. از این میوه می‌توان در کنار میان وعده و صبحانه استفاده کرده و یا از آن در تهیه انواع دسر مانند چیز کیک و یا تارت بلوبری استفاده کرد.

لوبیای سیاه

لوبیای سیاه به دلیل داشتن آنتوسیانین و آنتی اکسیدان های مختلف قدرت مغز را افزایش داده و عملکرد آن را بهبود می بخشد. حدود نصف فنجان لوبیا حاوی 8 گرم پروتئین و 7 گرم فیبراست که همین مقدار آن را تبدیل به یک منبع خوب پروتئینی می‌کند. در مجموع لوبیا دارای کالری بسیار کمی است و هیچ ماده مضری که سبب انسداد شریان به وسیله چربی های اشباع شده شود ندارد. این موضوع باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی نیز می‌شود. حبوباتی مانند فاوا، چیتی، عدس و نخودفرنگی نیز بسیار مفید و خوشمزه هستند.

رژیم غذایی سالم

گوجه‌فرنگی

گوجه‌فرنگی خام سرشار از آنتی اکسیدان است و گوجه پخته نیز از بدن در برابر سرطان محافظت می‌کند. مصرف رب و سس گوجه فرنگی نیز در صورتی که به شیوه‌های سالم و اصولی تهیه شده باشند و در آنها از مواد نگهدارنده استفاده نشده باشند می‌توانند خواص گوجه فرنگی را دارا باشند. گوجه‌فرنگی از آن دسته از سبزیجات است که حاوی مقدار زیادی لیکوپن است. گوجه می‌تواند از بدن شما در برابر بیماری‌های ریه، معده، مثانه و پروستات و سرطان پوست و البته بیماری‌های قلبی محافظت کند.

ماست

ماست سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و از سرطان محافظت می‌کند. ماست به دلیل داشتن خاصیت پروبیوتیک می‌تواند کمک فراوانی به دستگاه گوارش و روده‌ها نیز بکند. لبنیات به طور کلی می‌توانند به جذب روی، ویتامین B، کلسیم و کربوهیدرات ها کمک کنند. ماست همچنین به پیشگیری از حالت تهوع، اسهال، یبوست و همچنین نفخ شکم کمک می‌کند.

هویج

هویج حاوی مواد شیمیایی گیاهی محلول در چربی بتاکاروتن و همچنین ویتامین A است. آنها از شما در برابر سرطان و همچنین شرایط التهابی مانند آرتریت روماتوئید و همچنین آسم محافظت می‌کنند. به طور کلی گیاهان و سبزیجات رنگی مانند هویج و انواع فلفل‌ها می‌توانند حاوی مواد مغذی مفیدی مانند آنتی اکسیدان و بتاکاروتن باشند و به حفظ سلامت بدن در برابر بیماری‌ها کمک کنند.

اسفناج

اسفناج یکی از مفیدترین سبزیجات پهن برگ به شمار می‌رود. این سبزی مفید و خوشمزه تاثیر بسیار زیادی بر جلوگیری از بیماری‌های قلبی داشته و می‌تواند برای سلامت بدن بسیار موثر باشد. این ماده حاوی مقدار زیادی لوتئین است که اتفاقاً یک ترکیب شیمیایی است که با تخریب ماکولا مقابله می‌کند. مصرف اسفناج در کنار وعده‌های غذایی به حفظ عضلات و عضله‌سازی نیز کمک می‌کند. برای همین می‌تواند یکی از سبزیجات مهم برای ورزشکاران و یا وعده‌های بعد از ورزش باشد.

پرتقال

پرتقال از دسته مرکبات است و مرکبات نیز به داشتن ویتامین C فراوان معروف هستند. در صورتی که گوارش شما با مصرف و هضم میوه خام دچار مشکل می‌شود بهتر است بدانید آب‌پرتقال نیز می‌تواند بسیاری از خواص آن را به بدن شما منتقل کند. مرکبات حاوی مواد مغذی گیاهی و آنتی‌اکسیدان هستند که فشارخون را کاهش داده و به سلامت قلب کمک می‌کنند.

روغن زیتون

روغن زیتون حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده است. با کنترل کلسترول بد بدن از شما در برابر بیماری‌های قلبی محافظت می‌کند. علاوه بر این، کلسترول “خوب” را نیز تقویت می‌کند. می‌توانید از روغن زیتون در تهیه غذا و یا سالادهای مختلف استفاده کرده و از خواص بی‌نظیر آن بهره ببرید. روغن زیتون می‌تواند جایگزین بسیار مناسبی برای روغن‌های خوراکی اشباع باشد که برای بدن مضرات فراوانی دارند.

در پایان لازم به یادآوری است که داشتن یک رژیم غذایی سالم و به حداقل رساندن مصرف خوراکی های مضر مهم است. بهتر است مصرف غذاهای پرچرب را به حداقل رسانده و غذاهای سالم مانند غلات، انواع ماهی‌ها، لبنیات، میوه و سبزیجات را جایگزین آن کنید. فرهنگ غذایی در کودکان از خانواده و از سنین پایین شکل می‌گیرد. به رژیم غذایی کودکان توجه ویژه نشان دهید و تا حد امکان سعی کنید برای آنان نیز میوه‌ها و خوراکی‌های سالم را جایگزین اسنک‌ها و خوراکی‌های مضر نمایید.

4 دیدگاه

-- بارگیری کد امنیتی --