طرز تهیه لبو قرمز خانگی به روش سنتی بازاری با طعمی بی نظیر

طرز تهیه لبو قرمز خانگی و بازارای

طرز تهیه لبو قرمز خانگی به روش سنتی بازاری با طعمی بی نظیر

طرز تهیه لبو قرمز خانگی به روش سنتی بازاری با طعمی بی نظیر 1024 680 لبنیات صباح

اگر گفتید محبوب‌ترین خوراکی فصل زمستان میان ایرانی‌ها چه خوراکی است؟ بله، لَبو.
لبو یا همان چغندر قرمز پخته یکی از محبوب‌ترین خوراکی های زمستانی است که بسیار پرطرفدار بوده و در نیمه دوم سال بر روی چرخ دستی در کنار خیابان آن را بارها خواهید دید و حتی هوس خرید یک تکه از آن هوش از سرتان خواهد برد. پخت لبو اصلاً کار سختی نبوده و البته اگر بخواهید لبو قرمز را به روش بازاری بپزید باید چند نکته جزئی را رعایت کنید تا این خوراکی خوشمزه را به بهترین نحو ممکن بپزید و نوش جان کنید. برای آموزش طرز تهیه لبو قرمز خانگی به روش سنتی بازاری با طعمی بی نظیر در ادامه با صباح همراه باشید.

مواد لازم برای پخت لبو قرمز و خوشمزه 

پخت لبو کار خاصی ندارد، برای اینکار باید لبو یا همان چغندر را در منزل داشته باشید و در کنار آن مقداری آب و شکر کافیست تا لبویی خوشمزه و بازاری میل کنید.

  • 2 عدد چغندر بزرگ
  • 2 الی 3 قاشق غذاخوری شکر 
  • به مقدار کافی آب

دستور پخت لبو خوشمزه با طعمی بی نظیر

برای پخت لبو تنها کافیست چند نکته جزیی و کوچک را رعایت کنید، اگر طبق دستور پخت گفته شده پیش بروید قطعا لذت خوردن یک لبو قرمز و خوش طعم را تجربه خواهید کرد.

مرحله اول، شستشوی چغندرها

برای آموزش طرز تهیه لبو خوشمزه و خوشرنگ ابتدا باید چغندرها را به خوبی بشوییم، چغندر خاک بسیاری دارد و باید با دقت کامل و به خوبی شسته شود. نکته ای که بعد از شستشو و قبل از برش زدن لبوها باید به آن دقت کنید این است که نباید ابتدا یا انتهای لبو را برش بزنید. اصلا نباید لبو را پوست بکنید یا برشی بر روی سطح آن ایجاد کنید، برش لبو باعث می‌شود تا اکثر ویتامین های آن از چغندر خارج شود.

برش زدن و پوست کندن چغندر ممنوعمرحله دوم، پخت لبو

در این مرحله چغندرها را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و سپس به اندازه نیاز آب داخل آن میریزیم، میزان آب مورد نیاز برای پخت لبو آنقدری است که دو بند انگشت روی سطح چغندرها را بپوشاند. اگر در منزل آب تصفیه شده یا آب جوشیده شده دارید بهتر است از آن برای پخت این خوراکی خوشمزه و زمستونی استفاده کنید.

حال قابلمه را بر روی شعله زیاد قرار می دهید و تا زمانی که آی جوش بیاید صبر کنید، پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید حرارت را کم کرده و در قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید به مدت 2 ساعت چغندرها بپزند.

مرحله سوم، آماده سازی و سرو چغندر

برای تست پخت چغندر می‌توانید با چاقو یک برش کوچک روی چغندر ایجاد کنید، پس از آنکه چغندرها به خوبی پخت و کاملا نرم شد می‌توانید آن‌ها را از قابلمه خارج کنید و سر و ته آن را با چاقو برش بزنید و پوست آن را به آرامی جدا کنید و به شکل دلخواه آن را خرد نمایید.

اگر دوست ندارید می‌توانید لبوها را برش نزنید و خرد نکنید، اما از آنجایی که در منزل لبو برای مدت کوتاهی در شربت خود باقی می ماند پس بهتر از خرد شود تا طعم شربت را به خود بگیرد.

مرحله چهارم، آماده کردن شربت لبو

در این مرحله باید با باقی مانده آب لبو شربت آن را درست کنید، براش شروع شکر را به آب لبوها اضافه کرده و به خوبی هم می‌زنید. مقدار شکر شربت بستگی به ذائقه شما داشته، اگر لبو شیرین می‌خواهید مقدار بیشتری شکر به آب لبوها اضافه کنید و با چشیدن شربت طعم آن متناسب با ذائقه‌تان میزان نمایید.

در نهایت قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهید تا شکر به طور کامل داخل آب چغندر حل شود و در نهایت لبو های خرذ شده را به آن اضافه کرده و در قابلمه را ببندید تا شربت غلیظ شود و به خورد چغندرها برود. 15 دقیقه بعد درب قابلمه را برداشته و لبوی قرمز و بازاری شما آماده سرو است. فراموش نکنید که پس از آنکه لبوها را در ظرف مخصوص سرو قرار دادید از شربت آن بر روی لبوها بریزید و آن را به صورت داغ سرو کنید.

دستور پخت لبو مجلسی با نبات

شاید بارها شنیده باشید که برای پخت لبو از نبات استفاده می‌شود، برای امتحان این روش تنها کافیست تا به جای شکر از نبات برای شیرین کردن شریت لبوها استفاده نمایید. بهتر است در این روش ابتدا کمی نبات به آب لبو اضافه کنید، در صورتی که احساس کردید شیرینی آن کم است مجدد کمی نبات به آن اضافه کنید. برای درست کردن چغندر با نبات باید از نبات ساده و بدون طعم استفاده کنید، چرا که نبات طعم‌دار عطر و مزه لبوها را تغییر می‌دهد و تاثیر منفی بر روی آن می‌گذارد.

فوت و فن خوشرنگ شدن لبوی خانگی

  • شیرین کردن لبو با شیره انگور طعم بی نظیری ایجاد می‌کند ولی می‌تواند باعث بد رنگی لبو شود.
  • نبات مانند شکر طعم بسیار خوبی به لبوها می‌دهد اما حالت کاراملی که هنگام استفاده از شکر ایجاد می‌شود را ندارد.
  • پوست کندن لبو قبل از پخت کاملا سلیقه‌ای است، اما فراموش نکنید که چغندر زمانی که با پوست می‌پزد قرمزتر و خوشرنگ‌تر می‌شود.

پخت لبو قرمز و خوشرنگ خانگی کار سختی نیست، همانطور که در بالا گفته شد برای پخت آن پس از شستشو تنها دو ساعت زمان کافیست تا بپزد و برای شیرین کردن آن نیز می‌توانید از شیره انگور، نبات یا شکر استفاده نمایید. اما جالب است بدانید که بهترین شیرین کننده برای لبو شکر است چرا که باعث می‌شود تا لبو کاراملی و بسیار خوشمزه شود.
فصل زمستان خوارکی‌های بسیار خوشمزه دیگری دارد که معروف ترین آن طرز تهیه فرنی، طرز تهیه مربای به و طرز تهیه سوپ جو خوش آب و رنگ است، اگر شما هم طرفدار زمستان و خوراکی های خوشمزه و جذاب آن هستید توصیه می‌کنیم طرز تهیه این خوراکی های خوشمزه را برای یکبار هم که شده امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

4 دیدگاه

-- بارگیری کد امنیتی --