چای ماسالا با شیر در خانه + خواص

طرز تهیه چای ماسالا با شیر در خانه حرفه‌ای و فوری + خواص

چای ماسالا با شیر در خانه + خواص

چای ماسالا با شیر در خانه + خواص 1024 680 لبنیات صباح

چای ماسالا یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های کشور هند است. در هم آمیخته شدن عطر انواع ادویه های معطر و تند همراه با شیر و چای گرم یک ترکیب بسیار شگفت‌انگیز را ایجاد می‌کند. با وجود گرم بودن این نوشیدنی، بسیاری از هندی‌ها در تمام فصول سال عاشق نوشیدن آن همراه با صبحانه و عصرانه خود هستند. انواع مختلفی از نوشیدنی‌ها با نام چای در دنیا وجود دارد که هر کدام خواص منحصر به خود را دارند؛ این چای نیز یک نوشیدنی خوشمزه و آرامش‌بخش است که آماده سازی آن زمان زیادی را از شما نمی‌گیرد. مواد لازم برای تهیه آن اغلب در هر خانه ای پیدا می‌شود که یکی از مفیدترین آن‌ها شیر است. اگر در در این لحظه و برای تهیه این چای گرم و خوشمزه در خانه شیر ندارید می‌توانید برای خرید شیر، یکی از انواع مختلف شیرهای صباح را انتخاب کرده و در ادامه دستور با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه چای ماسالا

معمولا چند ماده اولیه اصلی برای ماسالا وجود دارد و راز اصلی پیدا کردن تعادل میان این طعم‌هاست.

  • چای سیاه: 1 تا 2 قاشق چایخوری (1 یا 2 کیسه چای)
  • ادویه های چای ماسالا:
    زنجبیل تازه: 2 یا 3 اسلایس
    هل سبز: 5 تا 7 دانه
    دارچین: نصف یک چوب
    میخک: 3 تا 4 دانه
    دانه فلفل: 5 تا 7 دانه
    بادیان ستاره‌ای: 1 تا 2 عدد
  • شیر: 1 پیمانه
  • شیرین کننده (شکر، عسل یا شیره گیاهی): 2 تا 3 قاشق چایخوری
  • آب: یک پیمانه

برای انتخاب مواد اولیه، بهترین چای سیاه برای استفاده در چای ماسالا، چای سیاه با عطر و طعمی قوی است. در هند اغلب از چای آسام دارجیلینگ استفاده می‌شود ولی شما می‌توانید از چای‌های کیسه و یا چای بدون کافئین نیز استفاده کنید. مساله مهم‌تر در چای ماسالا استفاده مناسب از ادویه‌جات است. در هند معمولا هر فرد ترکیب منحصر به فرد خودش را برای تهیه چای ماسالا دارد و هیچ روش مطلق و یکسانی برای تهیه این نوشیدنی وجود ندارد. برای شیر هم می‌توان از جایگزین‌های گیاهی آن استفاده کرد، اما به دلیل اهمیت و فراوانی فواید مصرف شیر، بهتر است از شیر غیرگیاهی استفاده کنید.

طرز تهیه چای ماسالا

مرحله اول

دانه‌های هل را از غلاف درآورده و با بادیان ستاره‌ای و دانه‌های فلفل به آرامی درون هاون آسیاب کنید. ادویه های آسیاب شده را همراه با زنجبیل، دارچین، چای سیاه و یک فنجان آب درون یک قابلمه کوچک بریزید.

مرحله دوم

اجازه بدهید تا مواد به حد جوش برسند و سپس حرارت را خاموش کنید. بهتر است نگذاریم مواد با یکدیگر زیاد بجوشند چرا که ممکن است تلخ شوند. پس از جوش آمدن آب، بگذارید مواد حداقل برای 10 دقیقه دم بکشند. هر چقدر زمان بیشتری را به دم کشیدن اختصاص بدهید، طعم قوی‌تری خواهید داشت.

مرحله سوم

شیر را به مواد اضافه کنید، حرارت را روشن کنید و اجازه بدهید تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن شیر حرارت را خاموش کنید.

مرحله چهارم

در این مرحله می‌توانید شیرین کننده دلخواه خود را به نوشیدنی اضافه کرده و هم بزنید. پس از اینکه چای به شیرینی دلخواه شما رسید آن را درون لیوان دلخواهتان از صافی رد کنید و نوش جان کنید!

خواص چای ماسالا چیست؟

خواص چای ماسالا چیست؟

1- کاهش درد و التهاب

ادویه‌های زیادی در تهیه این نوشیدنی استفاده می‌شود که برجسته‌ترین آن زنجبیل است. در نتیجه، چای ماسالا دارای خواص ضدالتهابی قوی است چرا که محققان تاثیر مثبت زنجبیل بر بدن انسان را ثابت کرده‌اند. یکی دیگر از ادویه‌های استفاده شده در ماسالا میخک است که به طور گسترده‌ای به عنوان مسکن و کاهش درد از آن استفاده می‌شود.

2- تقویت ایمنی بدن

چای ماسالا از آنجا که حاوی دارچین و میخک است می‌تواند برای سیستم ایمنی بدن مفید باشد. هنگامی که این دو ترکیب با هم استفاده می‌شوند، اثر دارویی یکدیگر را افزایش می‌دهند و این هم‌افزایی اجازه نمی‌دهد تا عفونت‌ها سیسم ایمنی بدن را تضعیف کنند.

3- کمک به هضم غذا

ادویه‌ها و مواد به کار رفته در چای ماسالا می‌توانند به فرآیند هضم غذا کمک کنند. هنگامی که زنجبیل به این مخلوط اضافه می‌شود، اثر آن حتی عمیق‌تر نیز می‌شود. اگر در هضم غذا مشکل دارید می‌توانید آن را با الایچی بنوشید تا به افزایش بزاق و هضم غذای شما کمک کند.

4- حاوی آنتی اکسیدان

چای سیاه به عنوان یکی از مواد اولیه اصلی چای ماسالا دارای خواص آنتی اکسیدانی قوی است. استفاده از میخک و الایچی در نوشیدنی به طور طبیعی با کلسترول بالا مقابله می‌کند. این به نوبه خود باعث تشکیل پلاک‌هایی می‌شود که باعث انسداد منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. ترکیبات موجود در چای ماسالا، فشار خون و ضربان قلب را نیز کنترل می‌کند.

در تهیه این چای بنا به ذائقه خودتان، به جای استفاده از یک پیمانه شیر می‌توانید از نصف پیمانه شیر و نصف آب نیز استفاده کنید. همچنین مقدار ادویه‌ها و چای سیاه نیز به اندازه دلخواه خودتان قابل تغییر است. همانطور که بالاتر گفتیم هیچ دستور دقیق و ثابتی برای این چای وجود ندارد و تمام مواد مورد نیاز در این چای بنا به ذائقه شما قابل تغییر است. می‌توانید از چای ماسالا به عنوان میان‌وعده در روزهای تابستانی و یا در روزهای سرد زمستان و برای درمان سرماخوردگی نیز استفاده کنید.

2 دیدگاه