حلوا ارده یا حلوا شکری یکی از محصولات پرطرفدار ایرانی است که مدت زمان زیادی است در سفرههای صبحانه ایرانی وجود دارد، این خوراکی خوشمزه و پرانرژی بسیار محبوب است و در طعم و اندازههای مختلف در بازار وجود دارد. این خوراکی خوشمزه به دلیل وجود زعفران، مغزهای پسته و بادام، ارده و آرد به یکی از مقویترین صبحانه ها تبدیل شده است. حلوا شکری غذایی بسیار مقوی است که مصرف آن بیشتر به صورت صبحانه است، در قدیم که شکر نبوده از شیره خرما یا انگور و یا عسل استفاده می شده است.
ارده مایعی است که از کنجد نرم پوست کنده تهیه شده و روغن آن جدا نشده باشد. از ارده بیشتر برای وعده غذایی صبحانه استفاده میکنند تا انرژی لازم را برای تمام روز دریافت نمایند. این ماده غذایی مقوی فاقد هرگونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و صددرصد طبیعی می باشد، ارده خواص فراوانی برای سلامتی و به خصوص برای کاهش وزن است. اگر شما از علاقمندان به این محصول و آشپزی هستید پس با ما در مجله صباح همراه باشید تا طرز تهیه حلوا شکری خانگی و تازه را در این مقاله بخوانید.
مواد لازم برای تهیه حلوا شکری خانگی
- ارده: 120 گرم
- آرد گندم: 210 گرم
- گردو: 150 گرم
- آب: یک پیمانه
- شکر: نیم کیلوگرم
- گلاب: سه قاشق غذاخوری
- پودر پسته: به مقدار دلخواه
- خلال مغز پسته و خلال مغز بادام: به مقدار دلخواه
- زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
- کره: 10 گرم
طرز تهیه و دستور پخت حلوا شکری خانگی با آرد گندم و ارده
مرحله اول: برای تهیهی حلوا شکری خانگی، ابتدا آرد را در یک ماهیتابه بریزید و روی حرارت با شعلهی ملایم قرار دهید. آن را خوب تفت دهید تا بوی خام آرد از بین برود. حواستان باشد رنگ آرد عوض نشود، بلکه فقط کمی تفت داده شود.
مرحله دوم: سپس ارده (کنجد آسیاب شده) را به آرد بو داده شده اضافه کنید و به مدت پنج دقیقه مخلوط آرد و ارده را روی حرارت ملایم شعلهی گاز هم بزنید.
مرحله سوم: گردوها را با دست ریز و خرد کنید، گردوهای خرد شده را به مخلوط آرد و ارده اضافه کنید و مواد را کمی هم بزنید تا مخلوط شوند. سپس بلافاصله مخلوط آرد و گردو را به یک ظرف مناسب منتقل کنید و آن را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: آب و شکر را به یک قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر حل شود. پس از اینکه شکر حل شد، گلاب و زعفران دم کرده را به مخلوط شکر اضافه کنید. زیر حرارت را زیاد کنید تا شربت حلوا شکری به جوش آید.
مرحله پنجم: پس از اینکه شربت حلوا شکری به جوش آمد، زیر شعله را خاموش کنید و آن را به مخلوط آرد و ارده اضافه کنید. سپس مواد را بهخوبی هم بزنید تا مخلوط آرد و شربت هم دما شوند. در این مرحله میتوانید به دلخواه خلال مغز پسته یا بادام را به آن اضافه کنید.
مرحله ششم: ابتدا کره را روی حرارت ذوب کنید. کف و دیوارهی قالب کمربندی کیک را با سلفون به خوبی بپوشانید و حلوا شکری را درون قالب بریزید، سپس یک قاشق را با کرهی ذوب شده چرب کنید و روی سطح حلوا شکری را به کمک قاشق صاف کنید. به مقدار دلخواه روی حلوا شکری پودر پسته یا خلال پسته بریزید و حلوا شکری را به مدت 12 ساعت درون یخچال قرار دهید.
مرحله هفتم: پس از 12 ساعت، آن را از یخچال بیرون بیاورید و به اندازهی دلخواه برش بزنید، یا همانطور داخل ظرف دربدار در یخچال نگه دارید. نوش جان.
فواید ارده کنجد طبیعت ارده کنجد گرم و تر بوده و برای افراد سرد مزاج بسیار مفید است، ارده کنجد، غذایی انرژی زا است و بهترین غذا برای فصل زمستان است که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن نیاز دارد. مصرف میزان متناسب و متعادلی از ارده در طول هفته و ماه سبب کاهش کلسترول بد خون و افزایش سطح چربی خوب خون یا همان HDL می شود. حلوا شکری میتواند در کنار پنیر و کره صبحانه مقوی برای بزرگسالان و کودکان باشد.
حلوا شکری یک صبحانه عالی و مقوی برای بچههای بد غذا است که بسیار مُغذی بوده و سرشار از پروتئین، ویتامینهای گروه B، ویتامینهای E و D است. از جمله خواص این مادهی غذایی خوشطعم میتوان به رفع کمخونی و کمبود آهن، تقویت قدرت یادگیری و بهبود عملکرد ذهنی اشاره کرد. نکتهی جالب این است که تهیهی حلوای شکری در خانه، مقرونبهصرفهتر از خرید آن به صورت آماده است و فراموش نکنید که این صبحانهی لذیذ و مقوی در مدت زمان کم آماده میشود.
سوالات متداول
- اگر حلواشکری سفت شد چکار کنیم؟
در تهیهی حلوا شکری اگر حلوا سفت شد، کمی کره به آن اضافه کنید تا نرم شود.
-
-
- من نباید قند مصرف کنم، بهترین قند برای تهیه حلوا شکری چیست؟
اگر ممنوعیت غذایی دارید و یا تمایلی به استفاده از قندهای مصنوعی ندارید میتوانید در تهیهی حلوا شکری خانگی میتوانید به جای شکر، از عسل و یا شیرهی انگور استفاده کنید.
- آیا میتوان حلواشکری را بیرون از یخچال نگهداری کرد؟
نگهداری از حلواشکری در بیرون از یخچال به شما پیشنهاد نمیشود زیرا باعث شُل شدن حلواشکری میشود، اگر حلوا شکری را از یخچال بیرون آوردید و متوجه شدید که شل است، آن را دوباره چند ساعت در یخچال بگذارید تا سفت شود.
-
خود برند صباح حلوا شکری نداره؟ محصولات صباح واقعا با کیفیت هستن اگه حلوا شکری هم داشت خوب میشد
ولی حالا با این دستور تهیه حلوا شکری خودم تو خونه درست میکنم امیدارم خوب بشه نتیجه رو حتما میگم