روش صحیح نگهداری شیر

نگهداری شیر

روش صحیح نگهداری شیر

روش صحیح نگهداری شیر 1024 680 لبنیات صباح

مصرف لبنیات در رژیم غذایی به دلیل داشتن مواد مغذی فراوان از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل اطلاع از شیوه های صحیح نگهداری از آن بسیار مهم و کاربردی است. ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که چطور باید از شیر نگهداری کرد تا ماندگاری بیشتری داشته باشد؟ شیر میزان چربی بالایی دارد و خیلی سریع فاسد می‌شود. مصرف شیر خراب موجب مسمومیت غذایی شده و به همین دلیل دانستن روش‌ های مختلف نگهداری شیر بسیار مهم است. ممکن است نگهداری شیر در خانه به ظاهر بسیار ساده به نظر برسد؛ شیر را در یخچال گذاشته و قبل از منقضی شدن آن را استفاده می‌کنیم! اما راه‌هایی وجود دارند که با آن‌ها می‌توان شیر را بهتر و برای مدت طولانی‌تری نگهداری کرد. در ادامه مقاله چند نکته و راهکار ساده را برایتان شرح می‌دهیم تا بتوانید شیر را سالم‌تر نگه داشته و برای مدت طولانی تری استفاده کنید.

انواع مختلف شیر چه تفاوت هایی دارند؟

به دلیل اهمیت زیاد شیر و خواص آن برای سلامتی، بهتر است این نوشیدنی پرخاصیت را بهتر بشناسیم. وقتی درباره شیر صحبت می‌کنیم، معمولا منظور شیر گاو است. با این حال مواردی که گفته می‌شود را می‌توان برای شیر گوسفند و بز هم در نظر گرفت. شیر معمولا بر اساس چربی موجود در چند دسته طبقه بندی می‌شود:

  • شیر کامل (3.25% چربی)
  • شیر معمولی (2% چربی)
  • شیر کم چرب (1% چربی)
  • شیر بدون چربی (0.5% چربی

با این حال با وجود انواع مختلف از لحاظ چربی و یا حیوانات مختلف، تفاوت چندانی در محل و نحوه نگهداری ندارد.

نحوه نگهداری شیر استریلیزه چگونه است؟

برای نگهداری شیر استریلیزه در صورتی که در آن باز نشده باشد، ضرورتی برای قرار گرفتن در یخچال وجود ندارد. معمولا محبوب ترین مکان برای گذاشتن شیر، به دلیل دسترسی آسان، درب یخچال است. بهتر است بدانیم بهترین مکان برای شیر، قفسه های پایینی یا میانی یخچال است. دلیل این موضوع پایین‌تر بودن دمای این قسمت‌ها نسبت به قفسه های دیگر است چرا که مناسب‌ترین دما برای نگهداری شیر حدودا 3 درجه سانتیگراد است. قرار دادن شیر داخل درب یخچال باعث فساد سریع‌تر شیر می‌شود، به این دلیل که قسمت جلویی یخچال معمولا گرمتر است و باز و بسته شدن مکررِ درب، باعث نوسانات دمایی می‌شود.

نگهداری شیر در یخچال

شیوه های نگهداری طولانی مدت شیر چیست؟

برای نگهداشتن طولانی مدت شیر، چند راه وجود دارد:

  1. شیر را داخل فریزر قرار دهید. اگر این روش را انتخاب می‌کنید توجه داشته باشید که از ظروف پلاستیکی با قابلیت نگه‌داری در فریز استفاده کنید. در صورتی که از ظروف مقوایی یا شیشه‌ای استفاده کنید به دلیل انبساط شیر پس از یخ زدن، احتمال پارگی یا شکستن ظرف وجود دارد. شیر را حتما قبل از منقضی شدن در فریزر قرار دهید و هنگام مصرف برای ذوب شدن یخ شیر، آن را درون یخچال بگذارید. اگر شیر ذوب شده دانه دانه به نظر می‌رسید نگران نباشید؛ دلیل این موضوع جدا شدن ذرات چربی محلول در شیر است. می‌توانید شیر را تکان داده یا درون مخلوط کن بریزید. شیر یخ زده را تا 3 ماه می‌توان در فریزر نگهداری کرد اما باید دقت داشت که مدت نگهداری شیر ذوب شده بسیار کوتاه‌تر از شیر تازه است. به خاطر داشته باشید که حتما آن را ظرف سه یا چهار روز مصرف کنید.
  2. شیر را بعد از مصرف بلافاصله در یخچال قرار دهید. بعد از اینکه شیر را از یخچال خارج کرده و آن را مصرف می‌کنید، سعی کنید بلافاصه پس از استفاده آن را به یخچال برگردانید. قرار دادن شیر باز شده بیرون از یخچال فرایند فاسد شدن شیر را تسریع می‌کند.
  3. درب یخچال را برای زمان طولانی باز نگه ندارید. اگر عادت برای پیدا کردن خوراکی مورد نظرتان برای دقایق طولانی در یخچال را باز نگه دارید، خبر بدی برایتان داریم! این کار نه تنها باعث گرم شدن و از دست رفتن درجه حرارت ایمن یخچال شده بلکه برای تمامی مواد غذایی درون یخچال و به ویژه شیر بسیار مضر است.

بهترین روش نگهداری شیر محلی کدام است؟

متاسفانه این باور غلط وجود دارد که شیرهای محلی از نظر خاصیت و ارگانیک بودن بهتر از شیرهای پاستوریزه و تولید شده در کارخانه ها هستند.  بهتر است بدانید شیر پاستوریزه در شرایط استاندارد در کارخانه تولید شده و عاری از هرگونه آلودگی وارد بازار می‌شود. اگر شیر خام از محل مناسبی تهیه نشود ممکن است برای سلامتی شما خطرناک باشد به همین علت نحوه جوشاندن آن بسیار حائز اهمیت است. بیشتر افراد شیر را به مدت 20 دقیقه جوشانده که این روش به دلیل از بین بردن مواد مغذی شیر شیوه مناسبی برای استفاده از آن نیست. بهترین دما برای جوشاندن شیر دمای 100 درجه سانتیگراد در مدت زمان 6 دقیقه است. برای پاستوریزه کردن شیر در خانه می‌توانید پس از جوشاندن آن را درون ظرف بزرگی از مخلوط آب و یخ قرار دهید و صبر کنید تا دمای آن پایین بیاید. مطمئن شوید شیر را درون ظرف های تمیز ریخته و در دمای مناسب نگهداری کنید.

شیر به عنوان غذای کامل، مهم‌ترین نیازهای بدن را به مواد مغذی برطرف می‌نماید؛ به همین دلیل داشتن اطلاعات کافی در خصوص نحوه نگهداری شیر و لبنیات بسیار مهم و ضروری است. در این مقاله سعی کردیم تا مواردی را که لازم است درباره نگهداری شیر بدانید برای شما شرح بدهیم. اگر این مطلب را دوست داشتید به شما توصیه میکنیم مقاله روش صحیح نگهداری شیر را نیز مطالعه کنید.

7 دیدگاه
  • سلام آیا شیر محلی رو نجوشانیم و در یخچال قرار دهیم باز هم فاسد میشه،یعنی باید اول بجوشانیم بعد در یخچال قرار بدیم؟

  • میشه روش نگهداری شیر مادر رو هم بنویسین؟؟

    • سلام .من درکتابی که مربوط به جنین و تولد نوزاد بود خوندم شیر مادر رو تا هشت روز میتوان در یخچال دردمای ۴درجه سانتیگراد نگه داری کرد.به شرطی که هی دمای یخچال کم و زیاد نشه و دربش تند تند و به مدت طولانی باز نمونه….بعدشم ما معمولا زود استفاده میکنیم تا چهار روز طول نمیکشه نگه داریمون .اما هرچقدر این زمان‌کمتر باشه بهتره

  • منم همیشه شیر رو توی در یخچال نگهداری میکردم و زود فاسد میشد.
    فکر کنم بهترین روش نگهداری شیر گاو همین باشه

  • به نظر ایده جالبی اومد ممنون

  • من همیشه مشکل دارم با نگهداری شیر، مرسی از توضیحاتتون انجام میدم و نظرمو میگم

-- بارگیری کد امنیتی --