طرز تهیه حلوا شیر برای نذری با زعفران و کش‌دار مرحله به مرحله

طرز تهیه حلوا شیر برای نذری با زعفران و کش‌دار

طرز تهیه حلوا شیر برای نذری با زعفران و کش‌دار مرحله به مرحله

طرز تهیه حلوا شیر برای نذری با زعفران و کش‌دار مرحله به مرحله 1024 680 لبنیات صباح

قطعاً همه‌ی ما برای یکبار هم که شده دِسر سنتی و خوشمزه‌ای به نام حلوا را امتحان کرده‌ایم، این شیرینی ایرانی شهرت و انواع بسیاری دارد که برحسب نوع آن می‌توان آن را به عنوان دِسر، شیرینی یا حتی غذا میل کرد. در میان تمامی حلواهای موجود در ایران، حلوای شیر محبوبیت بسیاری داشته که طعمی عالی و بی‌نظیر را به همراه دارد و طرز تهیه آن چندان سخت نیست. حلوای شیر میان وعده یا دِسری جذاب و مقوی است که برای ایام ماه مبارک رمضان و شب‌های عذاداری محرم به عنوان یک نذری خوشمزه مورد استقبال قرار گرفته است. در این مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه حلوای شیر برای نذری را مرحله به مرحله آموزش ببینید و آماده کنید.

مواد لازم برای تهیه حلوای شیر خوشمزه مجلسی

  • آرد سفید قنادی: 1 پیمانه
  • شیر: 2 لیوان
  • هل ساییده شده: نصف قاشق مرباخوری
  • شکر: 1 لیوان
  • گلاب: یک سوم لیوان
  • زعفران دَم کرده: یک فنجان
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • روغن حیوانی کرمانشاهی: به میزان لازم و دلخواه

طرز تهیه حلوای شیر با زعفران، نذری ماه محرم

در این مقاله برای تهیه حلوای شیر خوش‌مزه و جذاب که مناسب نذری ماه محرم و ایام خاص سال باشد تمامی نکات و مواد لازم را ذکر کرده‌ایم و مرحله به مرحله آموزش خواهیم داد. چنانچه تمامی این موارد را رعایت نمائید و یک بار حلوای شیر با زعفران را بپزید فوت و فن را یاد بگیرید دیگر نگرانی برای تهیه نذری‌های خود نخواهید داشت. با ما همراه باشید با طرز تهیه حلوای شیر با زعفران و کش‌دار مرحله به مرحله!

طرز تهیه حلوای شیر با زعفران، نذری ماه محرم

مرحله اول

برای پُخت حلوای شیر ابتدا باید دو پیمانه شیر را با مقدار مشخص شکر حل کرده و روی حرارت قرار بدهید تا شیر آرام آرام گرم شده و شکر نیز کاملا حل شود. پس از مدتی زعفران دَم کرده و پودر هِل را با ترکیب شیر و شکر مخلوط نموده و اجازه می‌دهیم تا شهد ترکیبی‌مان به جوش آید. این مرحله تا جایی ادامه پیدا می‌کند که شهد جوش آمده و شعله را خاموش می کنیم و تابه را از روی حرارت برمیداریم.

مرحله دوم

مرحله دوم زمانی آغاز می‌شود که شهد ما آماده و کنار گذاشته شده تا سرد شود، آرد را داخل تابه ریخته و با حرارت خیلی کم تَفت می‌دهیم. مرحله تَفت دادن آرد تا زمان گرفتن بوی خامی و تغییر رنگ ادامه پیدا می‌کند. نکته مهم هنگام تهیه حلوا رنگ آن است، به همین دلیل آرد حدود 40 الی 45 دقیقه نیاز به تَفت داشته و زمانی که بوی آرد تفت خورده بلند می‌شود یعنی نیاز است تا آرد را از روی حرارت ملایم بردارید و یک بار الک کنید و سپس روی حرارت بگذارید.

مرحله سوم

در مرحله سوم نوبت اضافه کردن روغن مایع و کرمانشاهی است، روغن کرمانشاهی عطر و طعم حلوای شما را خاص و دلپذیر می‌کند تا جایی که با استشمام بوی آن هوش از سر مهمانان خواهد پرید. با خرید روغن حیوانی کرمانشاهی صباح و پُخت حلوای شیر، دِسری شیرین و مقوی خواهید داشت که طرفداران بسیاری دارد.

اضافه کردن روغن به آرد و تفت دادن مجدد آن تا زمانی که بخواهیم شهد از قبل آماده شده را به آرد اضافه کنیم ادامه خواهد داشت. پس از آنکه مخلوط شیر، شکر و زعفران را به آرد تفت داده شده اضافه کردیم تا زمانی که حلوا غلیظ شود به هم زدن ادامه داده و حلوا را در تابه به صورت گهواره‌ای چرخانده و پس از اطمینان از عدم چسبیدن حلوا به ماهیتابه نوبت به خاموش کردن شعله گاز و سِرو حلوا در ظرف مورد نظر خواهد رسید.

نکات طلایی تهیه حلوای شیر نذری

نکات طلایی تهیه حلوای شیر نذری

  • میزان شیرینی حلوا بستگی به ذائقه شما دارد می‌توانید کمتر یا بیشتر از شکر استفاده کنید.
  • برای درست کردن شهد حلوا، مواد را تا زمانی روی حرارت می‌گذارید که شکر حل شود و نباید زیاد بجوشد. در صورت کم شدن حجم شهد حلوای شما خشک خواهد شد.
  • هنگام تفت دادن آرد، از آنجایی که ماهیت اصلی آرد جذب روغن است اگر احساس کردید که روغن استفاده شده کم است می‌توانید به میزان دلخواه به آن روغن اضافه نمایید.
  • شربت یا همان شهد شیر و شکر را به آرامی و تدریجی اضافه کنید، حتما حرارت ملایم باشد.
  • از تبخیر زیاد شهد حلوا هنگام ترکیب با آرد جلوگیری کنید وگرنه حلوای شما سفت و خشک می‌شود.
  • از آنجایی که در این ترکیب از شیر استفاده شده است حلوا را داخل یخچال نگهداری کنید.
  • ترجیحاً از آرد شیرینی پزی استفاده کنید، آرد شیرینی پزی حلوا را خوش‌ رنگ‌تر می‌کند.

حلوای شیر جزء آن دسته از شیرینی‌های خوش خوراک و مقوی است که علاوه بر مناسبت‌های خاص مانند: شب‌های عذاداری ماه محرم یا افطار ماه مبارک رمضان برای درمان ضعف و بالا بردن بنیه بدنی مناسب می‌باشد. این دِسر خوشمزه بسیار محبوب بوده و طرفداران خاص خود را دارد، با این حساب پُخت حلوای شیر و یادگیری فوت و فن آن از واجبات است.