طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم و خوشمزه خانگی

طرز تهیه شیرینی کشمشی با گردو در خانه

طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم و خوشمزه خانگی

طرز تهیه شیرینی کشمشی نرم و خوشمزه خانگی 1024 680 لبنیات صباح

یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی که طرفداران بسیاری دارد و در ایام مختلف سال پخته می‌شود چه شیرینی است؟ درسته، شیرینی کشمشی همان شیرینی جذاب، ساده و بسیار خوشمزه که از دیرباز تاکنون در مناسب‌های گوناگون مورد استفاده قرار گرفته و محبوبیت خاص خود را دارد. در ادامه می‌خواهیم پخت شیرینی کشمشی تُرد را به صورت ساده و مرحله به مرحله آموزش بدهیم تا در خانه آن را درست کرده و نوش جان کنید.

شیرینی کشمشی یکی از شیرینی‌های خشک و سنتی ایرانیه که سوغات شهر بروجرد بوده و از آرد، روغن، شکر و کشمش تشکیل می‌شود. این مدل شیرینی سنتی به دلیل استفاده از کشمش و پایین بودن قند آن جز شیرینی‌های کم قند به حساب آمده و محبوب اکثر مردم جامعه است. مواد اولیه شیرینی کشمشی همانند شکلات نارگیلی و شیرینی گردویی همیشه در دسترس بوده و به آسانی و در کمترین زمان ممکن پخته می‌شود.

مواد لازم برای پخت شیرینی کشمشی ترد و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی معمولا خیلی ساده و در دسترس است به همین دلیل پخت شیرینی کشمشی در منزل کار سختی نبوده و در کمترین زمان ممکن می‌توان شیرینی‌های نرم و خوش طعم داشته باشید. برای درست کردن این شیرینی باید میزان مواد لازم و تعداد شیرینی خروجی از آن را بدانید و پس از آن برحسب نیاز کار خود را آغاز کنید، میزان مواد لازم ذکر شده در پایین برای 40 الی 50 عدد شیرینی کشمشی است.

  • آرد سفید قنادی: 300 گرم
  • پودر قند: 250 گرم
  • کره: 100 گرم
  • روغن جامد: 50 گرم
  • تخم مرغ: 2 درشت 3 عدد کوچک
  • کشمش پلویی: 100 الی 120 گرم
  • وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری

با شش قلم ماده خوراکی که معمولا همیشه در دسترس است می‌توانیم شیرینی بسیار مقوی و خوشمزه داشته باشیم، فراموش نکنید که پخت شیرینی خانگی به شما کمک می‌کند تا در کمترین زمان ممکن خوراکی خوشمزه و سالمی داشته باشید. شیرینی کشمشی یک میان وعده یا حتی عصرانه بسیار جذاب و سالم است که با خرید شیر و میل کردن یک لیوان از آن به همراه شیرینی کشمشی می‌توانید انرژی مورد نیاز روزانه خود را جذب کرده و از خوردن خوراکی‌های مضر و ناسالم نیز جلوگیری نمایید.

طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی با فر

معمولا شیرینی‌ کشمشی پخت خیلی سختی ندارد و شما می‌توانید این شیرینی سنتی را با فر یا بدون فر بپزید، برای آموزش طرز تهیه شیرینی خانگی با فر و در ادامه طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر با ما همراه باشید.

مرحله اول ترکیب پودر قند و کره

اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی کشمشی خانگی این است که شما ابتدا باید کشمش را داخل ظرفی ریخته و آن را با آب سرد بشویید، پس از آن کره را از یخچال بیرون آورده و فرصت می‌دهید تا کره در دمای محیط نرم شود. زمانی که احساس کردید کره هم دمای محیط و نرم شده نوبت به آن می‌رسد که کره را در ظرف بزرگی ریخته و با پودر قند (پودر قند شما بهتر است الک شود) و یک چهارم قاشق وانیل ترکیب کرده و با همزن دستی به خوبی هم می‌زنید تا مایعی کش‌دار و سفید ایجاد شود.

درست کردن شیرینی کشمشی و کوکی خیلی شبیه به هم است چرا که هر دو جز شیرینی‌های خانگی و خوشمزه‌ای هستند که شما به راحتی می‌توانید در کمترین زمان ممکن آن را بپزید و نوش جان کنید. فراموش نکنید که پخت کوکی شاید آسان باشد ولی برای آموزش آن می‌توانید مقاله طرز تهیه کوکی خانگی را بخوانید و با انجام مرحله به مرحله، کوکی نرم و خوش طعم خانگی حاصل زحمات خود را به عنوان یک میان وعده مقوی میل کنید.

مرحله دوم درست کردن خمیر شیرینی کشمشی

قبل از هر چیزی فراموش نکنید که همزمان با کره‌ تخم مرغ‌ها را از یخچال بیرون بیاورید، اجازه بدهید تا هم دمای محیط شود و زمانی که با دمای اتاق یکسان شد نوبت به آن است که تخم مرغ‌ها را یکی یکی با کره و قند ترکیب کنید و مجدد به خوبی هم بزنید تا مایه یکدست شود. در آخر برای تکمیل مایه شیرینی کشمشی نوبت به آرد قنادی می‌رسد، آرد را با اَلَک و آرام آرام به مایه اضافه و هم می‌زنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شود.

شیرینی کشمشی ساده با طعمی بی‌نظیر

مرحله سوم ترکیب کشمش با مایه شیرینی

زمانی که مایه شیرینی آماده شد شما می‌توانید کشمش را به خمیر اضافه کنید، لازم است بدانید که اگر کشمش‌های شما بسته‌بندی است نیاز به پاک کردن نداشته و تنها با خیس کردن با آب سرد آن را تمیز شسته و می‌توانید استفاده کنید. اما اگر از کشمش‌های محلی استفاده می‌کنید باید ابتدا کشمش را تمیز کرده و پس از شستشو آن را با مواد دیگر مخلوط نمایید. در حین اضافه کردن کشمش به مایه باید فر را روشن کرده و سینی آن را بیرون بیاورید و روی 160 درجه سانتی‌گراد بگذارید تا محیط داخلی آن گرم شود.

مرحله چهارم ریختن شیرینی کشمشی در سینی فر

بعد از روشن کردن فر و گذشت 15 دقیقه با گرم شدن فضای فر نوبت به آن می‌رسد تا کف سینی فر یک ورقه روغنی بیاندازید و مایه شیرینی را داخل یک قیف ریخته و به اندازه گلوله گردویی روی سینی بگذارید (در صورت نداشتن قیف می‌توانید از کیسه فریزر استفاده کنید به این صورت که مایه را داخل کیسه ریخته و یکی از گوشه‌های آن را سوراخ نمایید تا همانند قیف عمل کند).

مرحله پنجم پخت شیرینی کشمشی در فر

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که این شیرینی پس از پخت پُف کرده و جای بسیاری را اشغال می‌کند با این حساب برای هر شیرینی باید فضایی در نظر گرفته شود تا به یکدیگر نچسبد. پخت شیرینی کشمشی مدت زمان مخصوص به خود را دارد که بنابر سلیقه شما تنظیم خواهد شد.

مدت زمان پخت شیرینی کشمشی: در نهایت سینی فر را به مدت 10 الی 15 دقیقه درون فر قرار بدهید، شیرینی شما پس از یک ریع آماده شده و می‌توانید پس از خنک شدن آن‌ها را از روی سینی فر جدا کنید و عصرانه‌ای دلچسب میل کنید.

شیرینی کشمشی ترد یا نرم: اگر برای شما این سوال پیش آمده است که چطور متوجه شویم که شیرینی ما پختِ است باید بگوییم که زمانی که اطراف شیرینی شما کمی طلایی شد یعنی آماده بیرون آوردن از فر است و اگر می‌خواهید شیرینی شما ترد و خشک شود باید حدود 20 تا 25 دقیقه درون فر باقی بماند.

طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون فر

  1. برای پخت شیرینی کشمشی بدون فر نیاز به یک شعله پخش کن و یک قابلمه بزرگ دارید، شعله پخش کن را روی گاز با حرارت ملایم قرار داده و یک دَم کنی تمیز روی در آن می‌گذاریم تا حرارت قابلمه از آن خارج نشود.
  2. مرحله بعدی درست کردن مایه شیرینی کشمشی است که آن را طبق دستور بالا می‌توانید انجام بدهید و در نهایت یک سینی را با کره چرب کرده و مایه را با قیف یا قاشق روی سطح سینی ریخته و پخش می‌کنیم، می‌توانید برای جلوگیری از ترک خوردن شیرینی‌ها کمی پودر قند روی آن بپاشید.
  3. مرحله سوم پخت شیرینی کشمشی بدون فر شما آغاز می‌شود، دم کنی را برداشته و سینی را درون قابلمه می‌گذاریم و پس از آن مجدد درب قابلمه را می‌بندیم و اجازه می‌دهیم روی حرارت ملایم به مدت 10 الی 15 دقیقه بپزد. پس از گذشت ده الی یک ریع می‌توانید دم کنی را بردارید و اجازه بدهید تا شیرینی‌ها طلایی بشود و پس از آن قابلمه را از روی حرارت برداشته و اجازه می‌دهید تا شیرینی کشمشی بدون فِرتان خنک شود.

شیرینی کشمشی نرم با فر یا بدون فر

نکات طلایی تهیه شیرینی کشمشی مجلسی و همه چی تمام

آیا شیرینی کشمشی را می‌توانیم با گردو درست کنیم؟

یکی از نکات مهم که باعث خوشمزه‌تر شدن شیرینی کشمشی شما می‌شود اضافه کردن مغز گردو است، برای این کار می‌توانید 50 گرم مغز گردو را به ترکیبات‌تان اضافه کنید و شیرینی کشمشی مجلسی و خوشمزه‌ای داشته باشید.

مدت زمان ماندگاری شیرینی کشمشی چقدر است؟

شما می‌توانید این شیرینی را به مدت 10 روز در ظرف بسته نگهداری نمایید.

برای 60 عدد شیرینی کشمشی چقدر مواد اولیه لازم است؟

مواد اولیه گفته شده در این مقاله برای 30 عدد شیرینی بوده و اگر می‌خواهید 60 عدد شیرینی کشمشی داشته باشید می‌توانید این مقدار را دو برابر کنید.

چطور از فرو رفتن کشمش‌ها به ته شیرینی جلوگیری کنیم؟

برای فرو نرفتن کشمش‌ها داخل شیرینی ابتدا کشمش را به خوبی شسته و خوب خشک کنید و در نهایت با یک قاشق آرد مخلوط و الک کنید تا آرد اضافی خارج شود و پس از آن به مواد اضافه نمایید.

دوست دارید شیرینی شما بافت تردی داشته باشد؟

اگر می‌خواهید شیرینی کشمشی شما بافت تردی داشته باشد بهتر است تخم مرغ را با مواد بیشتر از یک دقیقه هم نزنید و اگر دوست دارید بافت شیرینی شما کیکی شود بیشتر هم بزنید.

دمای فر در پخت شیرینی کشمشی چقدر مهم است؟

دمای فر هنگام پخت شیرینی کشمشی خیلی مهم بوده و اگر شما دمای فر را پایین نگهدارید و مدت زمان بیشتری آن را داخل فر بگذارید بماند باعث می‌شود شیرینی شما خشک شود.

در نهایت پخت شیرینی کشمشی مجلسی و خانگی نیاز به یک سری مواد اولیه مانند آرد، تخم مرغ، پودر قند، وانیل و … دارد که جزء مواد اولیه در دسترس و ساده به حساب می‌آید. پخت این شیرینی نیازمند مدت زمان طولانی نبوده و شما در کمتر از 30 دقیقه می‌توانید مواد اولیه را ترکیب کرده و پس از یک ربع شیرینی خوشمزه‌تان آماده شده تا نوش جان کنید.

امیدواریم از این دستور پخت ساده و خوشمزه به همراه نکات مهم پخت شیرینی کشمشی مجلسی خوش‌تان آمده باشد، تجربیات خود را در قسمت نظرات برای ما بنویسید.

7 دیدگاه

-- بارگیری کد امنیتی --