طرز تهیه قیمه نذری خوشمزه + نکات طلایی جا افتادن قیمه (قدم به قدم)

طرز تهیه قیمه نذری خوشمزه + نکات طلایی جا افتادن قیمه (قدم به قدم)

طرز تهیه قیمه نذری خوشمزه + نکات طلایی جا افتادن قیمه (قدم به قدم)

طرز تهیه قیمه نذری خوشمزه + نکات طلایی جا افتادن قیمه (قدم به قدم) 1024 680 لبنیات صباح

کمتر کسی پیدا می‌شود که اصطلاح قیمه نذری را نشنیده و یا حتی از این غذای خوشمزه و پُر طرفدار نوش جان نکرده باشد، خورشت قیمه یکی از پرطرفدارترین غذاهای اصیل ایرانی است که ایام محرم و در هیئت‌ها در حجم بسیار بالا تهیه می‌شود. معمولاً قیمه نذری را برای 30 نفر به بالا می‌پزند که کار آسانی نبوده و نیاز به دستور پُخت و میزان مشخص مواد اولیه دارد، در این مقاله برای آشنایی با طرز تهیه قیمه نذری خوشمزه + نکات طلایی جا افتادن قیمه با ما همراه شوید.

مواد لوازم جهت تهیه قیمه نذری، 100 نفر مهمان

مواد لوازم جهت تهیه قیمه نذری، 100 نفر مهمان

  •  7 کیلوگرم گوشت خورشتی
  • 5 کیلو پیاز
  • 8 لیوان لَپه
  • زردچوبه، فلفل و نمک به مقدار لازم
  • 1 کیلوگرم رب گوجه فرنگی
  • 500 گرم لیمو عمانی
  • 8 کیلوگرم سیب زمینی
  • یک قوری کوچک زعفران دم کرده
  • نیم کیلوگرم دنبه
  • روغن حیوانی کرمانشاهی
  • 14 الی 15 کیلوگرم

 اگر می‌خواهید این خورشت را برای 200 نفر درست کنید، تقریبا مواد اولیه را به همین نسبت دو برابر کنید.

طرز تهیه خورشت قیمه نذری ماه محرم

خورشت قیمه غذایی آسان ولی با نکات بسیار است که هرچه این نکات طلایی بیشتر رعایت شود طبیعتاً خورشت‌تان خوشمزه‌ و لذیذتر خواهد شد. شاید تصور کنید که پخت خورشت قیمه‌ در منزل خیلی کار سختی نیست، اما قطعا پُخت خورشت در حجم زیاد فوت و فن‌های خاص خود را داشته و کار ساده‌ای نخواهد بود. در این مرحله می‌خواهیم طرز تهیه خورشت قیمه هیئتی برای 100 نفر را قدم به قدم پیش ببریم.

طرز تهیه خورشت قیمه نذری ماه محرم

  1. در مرحله اول از 24 ساعت قبل لپه‌ها را خیس کنید و گوشت را خُرد کرده و بسته‌بندی نمایید.
  2. برای شروع ابتدا روغن را در دیگِ بزرگی ریخته به گونه‌ای که کف دیگ تا سطح صاف آن از روغن پوشانده شود.
  3. گوشت‌های برش خورده را داخل روغن داغ شده ریخته و کمی تفت بدهید، حالا نوبت به پیازهای خلالی خُرد شده می‌رسد که به گوشت اضافه شده و کمی که رنگ گوشت تغییر کرد و پیازها نرم شد نوبت به خالی کردن لپه‌ها می‌رسد.
  4. آب لپه را جدا کرده و به گوشت و پیاز اضافه می‌کنید، لپه‌ها که خوب تفت خورد نوبت به ادویه می‌رسد. زردچوبه و فلفل را به مواد خورشت‌تان اضافه کرده و به خوبی هم می‌زنید.
  5. در آخر به مواد رب زده و مقدار مناسبی آب به آن اضافه می‌کنید و اجازه می‌دهید تا جوش بیاید، پس از جوش آمدن شعله را کم کرده و صبر کنید تا خورشت پخته و جا بیافتد.
  6. در آخر زمانی که گوشت خورشت پخت تقریبا نیم ساعت قبل از آن ‌که شعله گاز را خاموش کنید زعفران دم کرده را به همراه نمک و لیمو عمانی به آن اضافه کنید و کمی بعد از روی شعله بردارید.

نکات طلایی پخت قیمه هیئتی

  • انتخاب گوشت خورشت بسیار مهم است، اگر به دنبال خورشتی لذیذ و خوشمزه هستید گوشت گوسفندی بهترین گزینه است.
  • اندازه گوشت دقیقا به دلخواه شما است، اما توصیه می‌کنیم اگر از گوشت گوسفندی استفاده می‌کنید حتما اندازه آن را کمی بزرگتر برش بزنید. گوشت گوسفند چرب است و هنگام پخت چربی آن آب می‌شود و کوچک‌تر به نظر می‌رسد.
  • میزان روغن مورد استفاده برای این خورشت کاملا دلخواه بوده، اما استفاده از روغن کرمانشاهی را فراموش نکنید. با خرید روغن حیوانی کرمانشاهی عطر و طعم خورشت قیمه نذری‌تان را صد برابر بهتر کنید.
  • در مراحل پخت اولیه فراموش نکنید که پس از داغ شدن روغن ابتدا گوشت را تفت بدهید و پس از مدتی پیاز را به آن اضافه نمایید، پیاز خیلی سریع می‌سوزد.
  • حق انتخاب سیب زمینی سرخ کرده و سیب زمینی خلالی با شماست، می‌توانید از هردو روش استفاده نمایید.

ادویه قیمه نذری، گلاب یا دارچین

معمولاً هر غذایی ادویه مخصوص به خود را دارد، با این حساب خورشت قیمه نیز ادویه‌های مخصوصی دارد که بنابر سلیقه افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ادویه‌ها شامل موارد زیر است:

• پودر کاری و زردچوبه
• زعفران
• گلاب
• پودر دارچین
• پودر هل

مقدار گوشت و لپه خورشت قیمه برای هر نفر

  • مقدار گوشت خورشت قیمه

میزان گوشت خورشت دقیقا بستگی به شما و بودجه‌ای که در نظر گرفتید دارد، ولی در خورشت قیمه معمولاً به ازای هر نفر 50 الی 100 گرم گوشت قرمز در نظر گرفته می‌شود.

  • مقدار لپه خورشت قیمه

میزان لپه موجود در خورشت قیمه بستگی به نوع خورشتی که می‌پزید دارد، اگر دوست دارید خورشت پُر لپه باشد می‌توان از 20 الی 30 گرم لپه به ازای هر نفر استفاده کنید و اگر می‌خواهید خورشت کم لپه‌ای داشته باشید به ازای هر نفر 10 گرم لپه کافی است.