در آینده ای نه چندان دور بستنی ها آب نمی شوند

در آینده ای نه چندان دور بستنی ها آب نمی شوند

در آینده ای نه چندان دور بستنی ها آب نمی شوند

در آینده ای نه چندان دور بستنی ها آب نمی شوند 1024 680 لبنیات صباح

در آینده ای نزدیک بستنی ها آب نمی شوند : احتمالا دیگر خبری از لباس‌های کثیف و دست‌های چسبناک در تابستان نخواهد بود؛ چون محققان انگلیسی ماده‌ای را کشف کرده‌اند که سرعت آب شدن بستنی‌ها را بسیار کمتر می‌کند.

بستنی ها آب نمی شوند

تاریخچه بستنی

ریشه دسرهای یخ زده ناشناخته است، اگرچه چندین افسانه تکراری در اوایل هزاره سوم پیش از میلاد مسیح در چین باستان وجود دارند. طبق یکی از افسانه‌ها، امپراتور روم نرون از کوهستان آپنینی یخ جمع‌آوری کرده بود تا اولین سربی مخلوط با عسل و شراب را تولید کند.افسانه‌های دیگر می‌گویند که بستنی در امپراتوری مغول سرچشمه گرفت و اولین بار در طول گسترش آن به چین گسترش یافت.

بستنی دارای تنوع‌های گوناگونی است. مانند بستنی‌های سنتی، بستنی‌های ایتالیایی یا میوه‌ای، میلک شیک‌ها و بستنی‌های یخی.قدمت دسرهای یخی در چین به ۴ هزار سال قبل می‌رسد. یک نوع از این دسرها با قرار دادن سنگ نمک و برف در جداره‌های ظروف حاوی شربت تهیه می‌شد (نمک باعث می‌شود دمای یخ‌زدن آب به زیر صفر برسد) و نوع دیگری با قرار دادن شیر، برنج کاملاً پخته به همراه ادویه در داخل برف تهیه می‌شد. بستنی یخی هم با آب‌میوه، عسل و ادویه درست می‌شد.

این دسرهای یخی از مسیرهای تجاری وارد ایران هم شدند. همچنین حدود ۴ هزار سال پیش در ایران دسر یخی فالوده با استفاده از یخ، گلاب، آرد برنج رشته‌ای و زعفران و طعم‌دهنده‌های دیگر ساخته می‌شد.

منبع تاریخچه : ویکی‌پدیا

محققان پروتیین جدیدی کشف کرده‌اند که می‌تواند مواد تشکیل دهنده‌ی بستنی را در کنار یکدیگر بچسباند؛ طوری که سرعت آب شدن بستنی بسیار پایین می‌آید.

پروتیین BslA در برخی از مواد غذایی وجود دارد. این ماده باعث می‌شود تا مواد تشکیل دهنده‌ی بستنی با قدرت بیشتری به یکدیگر بچسبند و در مقابل ذوب شدن مقاوم شوند.

محققان دانشگاه ادینبرو اسکاتلند در این باره گفته‌اند: “این پروتیین، هوا، چربی و آب داخل بستنی را به یکدیگر متصل می‌کند و محلولی کاملا پایدار می‌سازد.”

محققان دانشگاه‌های «ادینبرو» و «داندی» می‌گویند که این ماده‌ی کشف شده در سه تا پنج سال آینده برای استفاده در بستنی‌ها در دسترس خواهد بود.

«پروفسور کیت مک‌فی» از دانشگاه ادینبرو در این باره گفته است: “از ظرفیت بالایی که این ماده برای پیشرفت بستنی‌ها به ما می‌دهد خوشحال هستیم. این موضوع هم برای مصرف‌کننده‌ها و هم برای شرکت‌های سازنده خوب خواهد بود.”

ماده‌ی کشف شده‌ی جدید هم‌چنین می‌تواند به نگه داشتن بستنی‌ها در حالت یخ زده کمک کند؛ در نتیجه دیگر خبری از کریستال‌های یخ هم روی بستنی نخواهد بود. با این حال، مهم‌ترین موضوع شاید می‌تواند امکان ساخت بستنی‌ها، بدون استفاده از چربی اشباع شده باشد.

محققان برای ساخت پروتیین جدید کشف شده، از یک نوع باکتری استفاده کرده‌اند.

1 دیدگاه

-- بارگیری کد امنیتی --