طرز تهیه آش عباسعلی مجلسی کرمانشاهی

طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی خانگی

طرز تهیه آش عباسعلی مجلسی کرمانشاهی

طرز تهیه آش عباسعلی مجلسی کرمانشاهی 1024 680 لبنیات صباح

چه آشی بخوریم که مقوی باشه؟ بعد از خوردن کدام مدل آش سریع احساس گرسنگی نمی‌کنیم؟ کاملا درسته یک آش با محتویات کامل مانند گوشت قرمز، انواع حبوبات، کشک و … باعث می‌شود برای مدت زمان طولانی‌تری احساس سیری کنید.

آش عباسعلی یکی از 400 مدل آش در ایران است که مخصوص شهر کرمانشاه بوده و بسیار شبیه به آش شله قلمکار است و حدود 200 سال قدمت دارد و آشی مقوی و سالم به حساب می‌آید. در ادامه برای آشنایی با طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی با ما همراه شوید و آشی خوشمزه به روش کرمانشاهی‌های عزیز بپزید و نوش جان کنید.

تاریخچه آش عباسعلی کرمانشاهی

حدود 200 سال پیش آشپزی متدین و بسیار مردمدار به نام عباسعلی در کرمانشاه ساکن بوده و به دلیل علاقمندی به نماز اول وقت و خدمت به نمازگزاران تصمیم به آن گرفت تا هنگام اذان در مسجد شهر کرمانشاه آش نذری پخش کند. این کار صرفا برای دعوت مردم به نماز اول وقت انجام شد و پس از مدتی با نام آش عباسعلی کرمانشاه شهرت پیدا کرد، از آنجایی که عباسعلی آشپزی ماهر بود و دستور پخت خود را برای پخت آش به کار برد این آش طعمی تازه و دلچسب دارد که هر شخصی را به یک بار امتحان کردن آن وسوسه می‌کند. پس از گذشت سال‌ها دستور پخت آش عباسعلی نسل به نسل منتقل شده و در حال حاضر جزء آش‌های مشهور شهر کرمانشاه و ایران به حساب می‌آید که در این مقاله می‌خواهیم دستور پخت آش عباسعلی را قدم به قدم همانطور که این آشپز ماهر آن را درست می‌کرد برایتان توضیح بدهیم.

آش عباسعلی، آشی با 200 سال قدمت

خواص آش عباسعلی با گوشت

در میان تمامی غذاهای ایرانی آش با 400 نوع مختلف یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین غذاهای سنتی و قدیمی به حساب می‌آید که در میان آن حدود 10 مدل آن است که در دستور پخت آن از گوشت استفاده شده است. آش عباسعلی نیز یکی از همین مدل‌ها است که در مواد اولیه آن از گوشت استفاده شده و بسیار مقوی و سالم است، این آش بسیار شبیه به آش شله قلمکار بوده و در میان مردم کرمانشاه از شهرت بسیاری برخوردار است. از مهمترین خواص این آش می‌توان به وجود انواع ویتامین و مواد معدنی به همراه مواد مغذی و مفید که برای بدن ضروریست اشاره نمود.

مواد لازم برای تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی با گوشت

برای انجام دستور پخت آش عباسعلی کرمانشاهی با گوشت نیاز به یک سری مواد اولیه با مقدار مشخص خواهید، اگر می‌خواهید برای بیشتر از 4 نفر این آش را درست کنید نیاز به مواد لازم به میزان زیر خواهید داشت:

  • گوشت (دنده گوسفندی): 600 الی 800 گرم
  • برنج: یک و نیم پیمانه
  • عدس: یک و نیم پیمانه
  • لوبیا سفید: یک و نیم پیمانه
  • لوبیا چیتی: یک و نیم پیمانه
  • نخود: یک و نیم پیمانه
  • گندم (پوست کنده): سه و نیم پیمانه
  • پیاز: 15 عدد درشت (پیازداغ داخل آش و تزیین)
  • سیر: 4 بوته (برای داخل آش و تزیین)
  • روغن حیوانی کرمانشاهی: به میزان لازم
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • نعناع خشک: 5 قاشق غذاخوری (برای داخل آش و تزیین)
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

اگر می‌خواهید این آش را برای تعداد بیشتر درست کنید تقریبا تمامی مواد اولیه را حدود 8 برابر کنید و حتما برای بهتر شدن طعم و مزه آن از کمی روغن کرمانشاهی اصل استفاده کنید تا آشی مغذی و خوشمزه داشته باشید.

بهترین روش طرز تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی

از آنجایی که برای پخت تمامی حبوبات در هر غذایی نیاز به آن دارید تا یک شبانه روز آن‌ها را خیس نمایید با این حساب برای درست کردن آش عباسعلی باید از یک شب قبل حبوبات (نخود، لوبیا) را خیس کنید، برای برطرف شدن نفخ حبوبات بهتر است چندین بار در طول شبانه روز آب آن را عوض کنید و قبل از شروع به کار 4 الی 5 ساعت قبل برنج را هم خیس کنید. معمولاً غذاهای مانند آش رشته و آش جو که طرفدارن بسیاری دارد برای جلوگیری از نارحتی‌های گوارشی صد در صد باید مرحله خیس کردن حبوبات را از قلم نیندازند. برای درست کردن آش عباسعلی باید مرحله به مرحله با ما پیش بروید تا آشی جا افتاده و خوشمزه داشته باشید.

1. پخت حبوبات و گندم آش

پس از یک شبانه روز که از خیس کردن حبوبات‌تان می‌گذرد نوبت به آن می‌رسد که حبوبات را درون قابلمه با فضایی مناسب ریخته و اجازه بدهید حبوبات شما بپزد. اگر می‌خواهید میزان پختگی نخود و لوبیا را تست کنید می‌توانید یکی از آن‌ها را بین دو انگشت خود گرفته و فشار دهید میزان پختگی و له‌شدگی این خوراکی مشخص خواهد شد. در همین مدت گندم را به خوبی بشویید و روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می‌دهید در ظرفی جدا بپزد، می‌توانید در این مرحله به گندم یک عدد پیاز پوست کنده سالم اضافه نمایید تا بوی خامی گندم گرفته شود.

2. ترکیب گوشت و گندم آش عباسعلی

در این مرحله به گندم‌ها باید گوشت را اضافه نمایید و با کمی فلفل سیاه و زردچوبه عطر و طعم آن را تغییر بدهید، میزان آب گوشت و گندم نباید خیلی کم یا خیلی زیاد باشد. پس از آن در قابلمه را بسته و اجازه بدهید گوشت به خوبی با گندم بپزد، پس از پخت گوشت نوبت به آن می‌رسد تا گوشت‌ها را بیرون آورده و برای ادامه مراحل پخت آش عباسعلی معروف اصطلاحاً آن‌ها ریش ریش کنید.

آش عباسعلی با دستور پخت کرمانشاهی

3. ترکیب پیازداغ و حبوبات و گوشت

این مرحله ترکیب تمامی مواد با هم است، برای شروع این مرحله ابتدا پیازها را پوست کنده و نگینی خرد کنید پس از آن در ظرفی مناسب آن‌ها را سرخ کنید. پس از آنکه پیاز کمی سبک شد نوبت به آن است تا کمی زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و تمامی حبوبات به همراه گوشت و برنج را ترکیب نمایید و در قابلمه را ببندید و فرصت بدهید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شده و تا جایی پخت آش ادامه پیدا کند که برنج و گندم تقریبا له شود و خیلی مشخص نباشد.

4. پخت آش عباسعلی و سِرو آن در ظرف مخصوص

آش عباسعلی به دلیل داشتن گوشت بسیار کش‌دار و غلیظ است، درست همانند آش شله قلمکار که بسیار غلیظ و مقوی است. برای خوش طعم شدن این آش در آخر قبل از برداشتن قابلمه آش از روی حرارت کمی روغن حیوانی به آن اضافه نمایید تا طهم بی نظیر آن را بچشید و لذت ببرید. برای تزیین آش عباسعلی از نعناع داغ، سیرداغ، پیازداغ و کشک استفاده کنید و آش را در ظرف‌های مد نظرتان سِرو نمایید.

نکات طلایی درست کردن آش عباسعلی مجلسی و جا افتاده

  • روغن حیوانی طعم و مزه بی‌نظیری به آش شما می‌دهد می‌توانید در صورت عدم تمایل به مزه روغن کرمانشاهی آن را حذف کنید.
  • از فلفل قرمز و سیاه بسیار استفاده کنید، هرچه آش عباسعلی تندتر باشد دلچسب‌تر و طبع آن گرمتر خواهد شد.
  • هنگام پخت آش آن را بسیار هم بزنید، این آش به سرعت ته می‌گیرد و اگر آن را هم نزنید ته دیگ آش‌ طعم آن را خراب خواهد کرد.
  • اگر می‌خواهید آش‌تان خوشمزه‌تر شود می‌توانید گوشت را به همراه پیاز و آب قلم بپزید.
  • در مواد اولیه این آش می‌توانید از گندم و بلغور جو به نسبت نصف نصف با گندم استفاده کنید.
  • پیازداغ و سیرداغ حرفه‌ای برای روی آش عباسعلی یکی از واجباته که نباید فراموش کنید.
  • میزان مواد اولیه ذکر شده در نوشتار بالا برای 8 نفر است و اگر می‌خواهید تعداد را کمتر یا بیشتر کنید مقدار مناسب را در اعداد صحیح ضرب و تقسیم کنید تا تعداد درست را داشته باشید. اگر می‌خواهید این آش را برای 4 نفر بپزید مقدار گفته شده را تقسیم بر دو کرده و برای 16 نفر مقدار ذکر شده را دو برابر کنید.
  • اگر می‌خواهید آش عباسعلی کرمانشاهی کش‌دار داشته باشید باید از گوشت دنده، سردست یا گردن استفاده کنید، این گوشت‌ها پس از کوبیدن به کش‌دار شدن آش کمک بسیاری می‌کند، در ضمن گوشت این مدل آش را نباید خرد کنید چرا که ریش ریش کردن باعث کش آمدن بیشتر خواهد شد.

آش عباسعلی کرمانشاهی غذایی کاملاً مغذی و سرشار از ویتامین و املاح معدنی است که برای بدن مفید می‌باشد، این مدل آش به دلیل استفاده از گندم، جو، برنج، گوشت و حبوبات فراوان بسیاری مقوی است و با خوردن یک کاسه کوچک آن می‌توانید انرژی خوبی کسب نمایید.

از آنجایی که این آش جزء غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی به حساب می‌آید یادگیری طرز تهیه پخت آن الزامی است و در صورتی که به درست کردن غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران علاقمند هستید به شما طرز تهیه بزقرمه و طرزتهیه باباغنوش را توصیه می‌کنیم. از لحاظ مواد اولیه بزقرمه کرمانی خیلی شبیه به آش بوده تقریبا تمام مواد اولیه آش را دارد که بسیار مقوی و سالم است.

2 دیدگاه
  • وای من این آش رو با دستور پخت شما درست کردم اووووف خیلی خوبه از شله قلمکار هم خوشمزه ترههههههههههه

  • یکی از بهترین آش های کرمانشاهیه، من این آش رو تو یه رستوران سرراهی نزدیک کرمانشاه خوردم بسیار عالی و خوشمزه بود
    الان با دستور پخت شما امتحانش میکنم و نظرمو میگم مرسی از دستور پختتون