پنیر چدار چیست ؟

پنیر چدار

پنیر چدار چیست ؟

پنیر چدار چیست ؟ 1125 750 لبنیات صباح

پنیر چدار معروف ترین پنیر انگلیسی که تولید آن به قرن ۱۲ و روستایی به همین نام بازمی گردد.

این پنیر نخستین بار در دهکدهٔ چدار واقع در سامرست انگلستان تولید شده و نام خود را از این دهکده گرفته است. پنیرهای چدار، امروزه در ایرلند، کانادا، آمریکا، زلاند نو و استرالیا هم تهیه می شوند. کیفیت این پنیر بسته به مناطق مختلفی که در آنجا تهیه می شود، بسیار با هم تفاوت دارد.

چدار، پنیری سفت با رنگ زرد مایل به سفید است، اما انواع آن که نرم تر است و رنگ زردتر یا سفیدتری دارند هم تولید می شود. چدار در انگلستان اولین پنیر پرمصرف و در آمریکا بعد از موتزارلا دومین پنیر پرمصرف است. کاربرد این پنیر معمولا در تهیه انواع ساندویچ مانند همبرگر است. این پنیر سفت است و طعمی قوی دارد که در غذا کاملا مشخص است.

پنیر چدار چیست ؟

پنیر چدار پنیری سفت و بسیار خوش‌طعم است که در دهان آب می‌شود. این پنیر کلاسیک بریتانیایی، کاربردهای متنوعی دارد.
این پنیر، پنیری خوشمزه و پرطرفدار است که این روزها در کشور ما مصرف بالایی دارد. چدار تنها پنیری خوشمزه نیست، بلکه منبع کاملی برای تامین برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی محسوب می‌شود. اگر درباره خواص پنیر چدار کنجکاو شده‌اید، این مطلب را تا انتها بخوانید.

انواع پنیر چدار

عطر و طعم این پنیر به میزان کهنگی آن بستگی دارد. به طور کلی هرچه پنیر چدار کهنه‌تر باشد، عطر و طعم تندتری خواهد داشت. به عنوان مثال، آنهایی که عطر و طعم چندان تندی ندارند، معمولا 2 الی 3 ماه از تاریخ تولیدشان گذشته است. اما آنهایی که عطر و طعم بسیار تندی دارند، معمولا بین 1 تا 5 سال سن دارند. سن پنیر چدار با عطر و طعم متوسط رو به زیاد چیزی مابین دو مدل قبلی است. پنیرهای چدار بسیار کهنه نیز بافتی ترد و متبلور دارند.

موارد مصرف پنیر چدار

چدار پنیر سفتی است و زمانی که در طبخ غذا استفاده شود، می‌تواند دماهای بالا را تحمل کند. این پنیر همچنین به صورت رنده‌شده در پخت و پز استفاده می‌شود. چدار تهیه شده از شیر خام و جا افتاده به روش سنتی، طعمی تند و تیز و اغلب کمی خاک‌مانند دارد.

ترکیب این پنیر با سبزیجات فصلی و گیاهان ترکیب دلچسبی است؛ از انواع غذاها با پنیر چدار می‌توان به پاستا با پنیر چدار و سیب زمینی با سس پنیر اشاره کرد. همچنین استفاده از چدار در سوپ‌، سالاد، پیتزا، انواع کیش‌ (quiche)، تارت‌ها و غذاهای برنجی مانند ریزوتو طعم بسیار مطبوعی ایجاد می‌کند.

همچنین بخوانید :  تفاوت بین پاندمی و اپیدمی و تاریخچه کرونا

از چدار در تهیه انواع ساندویچ های سرد و گرم، سوپ و سالاد می توان به کار می رود. ترکیب پاستا با چدار طعم بی نظیری ایجاد می کند. در تهیه سوفله، کراکت و کوردن بلو می توانید از پنیر چدار استفاده کنید. چدار را با سیب و گلابی و انگور، کراکر های سبوس دار، پیتا، سالامی و بیف در میهمانی ها سرو کنید.

مواد تشکیل دهنده

  • شیر پاستوریزه
  • نمک تصفیه شده خوراکی
  • استارتر
  • کلرید کلسیم
  • مایه پنیر
  • رنگ طبیعی

فواید پنیر چدار برای سلامتی

پنیر چدار یکی از بهترین منابع تقریبا تمامی مواد مغذی از جمله ویتامین ب۱۲ است. صد گرم چدار دارای ۴۰۳ کالری و ۳۳.۳۱ گرم چربی است.

این ماده، منبعی عالی برای تامین کلسیم و فسفر در رژیم غذایی به شمار می‌رود. ویتامین دی موجود در این پنیر، نقش مهمی در استحکام و رشد استخوان‌ها، به خصوص در کودکان ایفا می‌کند.

پروتئین موجود در پنیر چدار کیفیت بالایی دارد و سرشار از اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن برای رشد و توسعه بوده که به سالم ماندن بدن کمک می‌کنند. صد گرم چدار حاوی ۲۲.۸۷ گرم یا حدود ۴۱ درصد نیاز مصرف روزانه-RD به پروتئین است.

چدار حاوی حداقل مقدار لاکتوز (۰.۰۲۵ گرم در یک گرم پنیر) است. از این رو، افردای که به لاکتوز حساسیت دارند می‌توانند از این منبع سرشار از کلسیم بهره‌مند شوند. تقریبا تمامی لاکتوز طبیعی شیر گاو در طول فرآیند تهیه پنیر تبدیل به لاکتیک اسید شده، و از این رو راحت‌تر تجزیه می‌شود.

چدار، به عنوان یک محصول لبنی، فاقد گلوتن است. افرادی که به گلوتن حساسیت دارند (بیماری سلیاک)، می‌توانند با مصرف پنیر چدار، نیاز بدن به پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌ها را تامین کنند.

در طول فرآیند عمل‌آمدن پنیر، تمامی عناصر عمده تشکیل‌دهنده شیر از قبیل لاکتوز، چربی شیر و پروتئین شیر، تحت تغییرات بیوشیمیایی به محصولات مفیدتر برای سلامتی، با هضم آسان‌تر تبدیل می‌شوند.

چدار منبع خوبی از ویتامین‌های محلول در چربی، به خصوص ویتامین آ است. صدگرم چدار کهنه‌شده حاوی ۱۲۴۲ واحد (۴۱.۵ درصد از نیاز مصرف روزانه) از این ویتامین است.

همچنین بخوانید :  راه حلی ساده برای تشویق کودکان به شیر خوردن

چدار منبعی غنی از مواد معدنی به خصوص کلسیم (۷۱ درصد نیاز مصرف روزانه)، فسفر (۶۵ درصد نیاز مصرف روزانه)، روی (۳۳ درصد نیاز مصرف روزانه) و منیزیم است.

نگهداری چدار

مصرف پنیر چدار ‌خطری ندارد، زیرا با استفاده از مخمر و در پی‌اچ کمتر از ۵.۶ ساخته می‌شود. بر اساس نتایج مطالعات محققان در «مرکز تحقیقات لبنی دانشگاه ویسکانسین»، حتی زمانی‌که بسته‌بندی پنیر باز شده و دما بین ۴ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد باشد، باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در این پنیر رشد نخواهد کرد.

چدار را می‌توانید برای دو هفته در یخچال خانه خود نگه‌دارید. حداقل سی دقیقه قبل از مصرف آن را از یخچال بیرون آورید تا از طعم و عطر آن لذت ببرید.

اگر چدار را به شکل باز و تکه‌ای تهیه کرده‌اید، بهتر است که آن را بین یک لایه کاغذ روغنی یا پارچه بپیچید، سپس آن را با یک لایه سلفون بپوشانید و داخل یخچال قرار بدهید. به این ترتیب می‌توانید برای مدت 1 ماه یا حتی بیشتر، از پنیر خود استفاده کنید.

اگر پنیر را به شکل رنده شده یا ورقه‌ای بسته بندی شده تهیه کرده‌اید، باید حداکثر تا یک هفته بعد از باز کرده بسته بندی، آن را استفاده کنید. اگر متوجه شدید روی پنیر کپک زده است، حتما کل بسته بندی آن را دور بریزید.

اگر قصد دارید که این نوع پنیر را داخل فریزر قرار بدهید، بهتر است بسته بندی آن را باز نکنید یا یک لایه سلفون را خیلی محکم دور آن ببندید و در بهترین حالت، ظرف مدت 6 الی 8 ماه پنیر را مصرف کنید.

بهتر است قبل از اینکه پنیر چدار یخ زده را داخل غذا بریزید، آن را گرم کنید؛ چون بافت این پنیر داخل فریزر دچار تغییراتی خواهد شد. برای اینکه کارتان راحت‌تر بشود، می‌توانید کل پنیر را رنده کرده، و در اندازه‌های مورد نیاز خود بسته بندی کنید و داخل فریزر قرار بدهید. به این ترتیب، هر بار که به آن نیاز داشته باشید، به راحتی یک بسته را از داخل فریزر بیرون آورده و گرم می‌کنید.

علاوه بر این، به یاد داشته باشید که در هنگام سرو کردن پنیر چدار در سینی پنیر، بهتر است از مدتی قبل آن را در دمای اتاق قرار بدهید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد.