خورش کاری تایلندی یک غذای بینالمللی بسیار مفید و سالم، خوشمزه و لذیذ است. این خورش اغلب با مرغ تهیه می گردد، اما ما در ادامه طرز تهیه خورش کاری تایلندی با سبزیجات را به شما آموزش میدهیم. این غذای خوشمزه برای افرادی که تمایل به گیاهخواری دارند، مناسب است. جالب است بدانید که در کشورهای مختلف بعضی از افراد این غذای مقوی را در وعدهی صبحانه میل میکنند.
مواد لازم برای تهیهی خورش کاری تایلندی
- سیبزمینی: دو عدد
- پیاز: یک عدد
- سیر: چهار حبه
- گوجهفرنگی: ۵۰۰ گرم
- نخودفرنگی: ۵۰۰ گرم
- هویج: سه عدد
- شیر نارگیل: ۴۰۰ میلیلیتر
- فلفل دلمهای: دو عدد
- زیرهی سبز: دو قاشق چایخوری
- پودر کاری: چهار قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری
- زنجبیل: یک قاشق غذاخوری
- روغن مایع: یک قاشق غذاخوری
- نمک: یک قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: چهار قاشق چایخوری
- زردچوبه: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱.
سیبزمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس آنها را به صورت مکعبهای کوچک خرد کنید. سیبزمینیهای خرد شده را در یک قابلمه بریزید و قابلمه را به اندازهای که آب روی سیبزمینیها را بگیرد، آب کنید. دو قاشق غذاخوری نمک به آب اضافه کنید و خوب هم بزنید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. اجازه دهید سیبزمینیها به مدت ۱۵ دقیقه بپزند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و آب اضافهی آن را دور بریزید.
۲.
پیاز را نگینی خرد کنید و در یک قابلمه بریزید. یک قاشق غذاخوری روغن مایع به پیازها اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا پیازها به مدت تقریبا ۴ دقیقه سرخ و طلایی شود. در همین زمان سیرها را ریز خرد کنید و به همراه پیاز یک تا دو دقیقه تفت دهید. حواستان باشد سیر نباید زیاد سرخ شود، چون خشک و تلخ میشود
۳.
گوجهفرنگی را به همراه ۲۰۰ میلیلیتر آب در مخلوطکن بریزید و مخلوط کنید تا به شکل پوره درآید. یک قابلمه را پر از آب کنید و نخودفرنگیها را در آن بپزید. در صورت تمایل میتوانید از کنسرو نخودفرنگی استفاده کنید. زنجبیل تازه را هم ریز خرد کنید. اگر زنجبیل تازه ندارید، میتوانید از پودر زنجبیل استفاده کنید.
۴.
پوست هویجها را بگیرید و حلقهای خرد کنید. فلفل دلمهایها را هم ریز خرد کنید. پودر کاری، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، زنجبیل، نخودفرنگی پخته و گوجهفرنگی پوره شده را به پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید. شیر نارگیل را هم به مواد اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا مواد به جوش آیند.
۵.
زمانی که مواد به جوش آمدند، حرارت را کم کنید. سیبزمینیهای پخته شده را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید همهی مواد به مدت تقریبا ۳۰ دقیقه بپزند. با توجه به اینکه هویج بافت سفتی دارد، میتوانید مدت زمان پخت خورش کاری تایلندی را افزایش دهید تا هویجها نرمتر شوتد. در نهایت خورش کاری تایلندی را در ظرف سرو بریزید و آن را با گشنیز یا ریحان خرد شدهی تازه تزیین کنید.
چند نکته برای تهیهی خورش کاری تایلندی
- در صورت تمایل میتوانید به خورش کاری تایلندی با سبزیجات، یک و نیم فنجان کلم خرد شده اضافه کنید.
- اگر دوست دارید غذا طعم تندتری داشته باشد، به آن سس چیلی اضافه کنید.
- برای اینکه خورشت کاری تایلندی طعم بهتری بگیرد، میتوانید از مقدار بیشتری پیاز، زنجبیل و سیر استفاده کنید.
- به جای سبزیجات ذکر شده در این دستور پخت میتوانید از کلم بروکلی، گل کلم، قارچ یا سیبزمینی شیرین استفاده کنید.
- میتوانید خورشت کاری را با برنج سرو کنید.