روش صحیح نگهداری از پنیر

روش صحیح نگهداری از پنیر

روش صحیح نگهداری از پنیر

روش صحیح نگهداری از پنیر 1280 720 لبنیات صباح | تولید کننده محصولات لبنی | شیر | پنیر | ماست | دوغ | پنیر خامه ای

پنیر یکی از خوراکی های اصلی ما ایرانیان از خانواده لبنیات برای صبحانه و شام است. حفظ و نگهداری از پنیر یکی از سخت ترین کارها است. در این مقاله به شما روش صحیح نگهداری از پنیر را توضیح می دهیم .

پنیرهای نرم‌تر ماندگاری و طول عمرشان کمتر از پنیرهای سفت است. ما می‌توانیم پنیرهای سفت مثل پنیر سفید و پنیرهای سوئیسی را پس از باز کردن درب آنها، به مدت ۳ تا ۴ هفته در یخچال نگهداری کنیم. پنیرهای نرم، مثل پنیرهای پرچرب را تنها به مدت یک هفته می‌توانیم در یخچال نگهداری کنیم. برای اینکه از سالم بودن پنیر اطمینان کامل حاصل کنید، ‌می‌توانید به تاریخ تولید آن نگاه کنید. اما بهترین روش این است که پنیر را امتحان کنید، یعنی دقت کنید و ببینید آیا کپکی بر روی آن وجود دارد یا خیر.

چگونه از پنیر نگهداری کنیم که خراب نشود؟

پنیر در رژیم غذایی ما جایگاه مهمی دارد. سر میز صبحانه یا به همراه هندوانه و خربزه در عصرانه های تابستانی حضور دارد. به هر حال پنیر در هر یخچالی پیدا می شود. بسیاری از خانواده ها که مصرف بالایی دارند، مقدار بیشتری پنیر می گیرند و در یخچال نگهداری می کنند؛ بعضی مواقع پنیر از جایی که آن را بریدیم، به تدریج نرم و بدشکل می شود که راه حل های جالبی برای رفع این مشکل وجود دارد.

روش صحیح نگهداری از پنیر

برای جلوگیری از بدشکل شدن و نرم شدن پنیر کافی است از محلی که پنیر را  با کارد برش زده اید یک لایه خیلی نازک کره بمالید. دقت کنید که کره همه سطح را بپوشاند.

اگر از مزه کره خوشتان نمی آید، یک راه حل ساده دیگر هم وجود دارد؛ کاغذ روغنی را به طور کامل به دور پنیر بپیچید و در یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.

شما می‌توانید دوام و ماندگاری پنیر را قبل از اینکه آن را در یخچال نگهداری کنید، افزایش دهید، یعنی حفاظ پلاستیکی روی پنیر را که محکم بر روی آن کشیده شده است بردارید و پنیر را در کاغذهای موم دار قرار دهید و آن را کاملاً‌ با کاغذ بپوشانید.

روش صحیح نگهداری از پنیر

پنیرها براساس بافت و در نتیجه شیوه نگهداری دو نوع متفاوت هستند: سفت و نرم. پنیرهای سفت مثل گودا یا پنیرهای معروف به هلندی شرایط نگهداری دشواری دارند. بنابراین بهتر است آنها را به اندازه مصرف بخرید. به طوری که زمان نگهداری از آنها کمتر از یک ماه باشد.

روش صحیح نگهداری از پنیر سفت

پنیرهای سفت را در پلاستیک یا فویل نگهداری نکنید. چون هم طعم آن از بین می‌رود و هم به سرعت در فقدان هوا، فاسد می‌شوند. پنیرها یک روکش مخصوص دارند که به آن کاغذ یا کیسه پنیر گفته می‌شود. این روکش بهترین فضای نگهداری پنیر هستند. اگر پنیری که خریداری کرده‌اید چنین روکشی ندارد، از کاغذ روغنی شیرینی‌پزی استفاده کنید و پنیر را در آن بپیچید. به صورتی که کاغذ نه چندان محکم و نه چندان آزاد دور پنیر پیچیده شده باشد. چون پنیر تنفس می‌کند ولی به هوای زیادی هم احتیاج ندارد. پنیر بسته شده در این کاغذ را در داخل دو کیسه یا یک سلفون پلاستیکی بپیچید.

در یخچال، پنیرهای سفت را در پایین‌ترین قسمت، یعنی فضای سبزی و میوه‌ها نگه دارید. فضای نگهداری از پنیر باید خشک باشد.

هر بار که بسته‌بندی پنیر را باز می‌کنید، کاغذ دور آن را عوض کنید. چرا که پنیرهای سفت روغنی هستند و روغن آنها جذب کاغذ شده و مانع تنفس پنیر می‌شود. در نتیجه پنیر کپک می‌زند.

پنیرها را برای نگهداری بهتر می‌توانید در شیشه‌ای از روغن زیتون شناور کنید و انواع طعم‌دهنده‌ها مثل سبزیجات معطر یا حبه‌های سیر و فلفل را در روغن آنها بریزید.

برای‌ جلوگیری‌ از خشک‌ شدن‌ پنیر، روی‌ طرف‌ بریده‌ شده‌ آن‌، کمی‌ کره‌ یا روغن‌ بمالید. همچنین‌ می‌توانید دستمال ‌تمیزی‌ را که‌ پُرز پس‌ ندهد به‌ وسیله‌ سرکه‌ خیس‌کرده‌ و دور قالب‌ پنیر بپیچید.

روش صحیح نگهداری از پنیر نرم

درباره پنیرهای نرم هم روش‌های نگهداری حساسیت زیادی دارند. پنیرهای نرم‌تر ماندگاری و طول عمرشان کمتر از پنیرهای سفت است. ما می‌توانیم پنیرهای سفت مثل پنیر سفید و پنیرهای سوئیسی را پس از باز کردن درب آنها، به مدت ۳ تا ۴ هفته در یخچال نگهداری کنیم. پنیرهای نرم، مثل پنیرهای پرچرب را تنها به مدت یک هفته می‌توانیم در یخچال نگهداری کنیم. برای اینکه از سالم بودن پنیر اطمینان کامل حاصل کنید، ‌می‌توانید به تاریخ تولید آن نگاه کنید. اما بهترین روش این است که پنیر را امتحان کنید، یعنی دقت کنید و ببینید آیا کپکی بر روی آن وجود دارد یا خیر.

پنیری را که بر روی آن کپک وجود دارد مصرف کنید، اما باید در این مورد خیلی دقت کنید. با چاقو، سطحی را که با کپک پوشیده شده است ببرید و سعی کنید چاقو را تمیز نگه دارید تا از گسترش و افزایش کپک خودداری کنید و سپس آن را مجدداً با مقداری از کاغذی که به موم آغشته است، بپوشانید. همچنین می‌توانید پنیر کپک‌زده‌ را درون‌ ظرف‌ در داری‌ قرار دهید، چند حبه‌قند در آن‌ بیندازید و سپس‌ در ظرف‌ را بگذارید. با این‌ کار کپک‌ها از پنیر جدا شده‌ و سراغ‌ قند می‌روند. سپس‌ در ظرف‌ را برداشته‌ و حبه‌ قندها را بیرون‌ بیندازید.

اگر پنیر را میان‌ پارچه‌ای‌ که‌ در سرکه‌ انگور خیسانده‌اید قرار دهید، طعم‌ و مزه‌ خوبی‌ خواهد یافت‌ و مدت‌ زیادتری‌ تازه‌ خواهد ماند.

اگر پنیر شما نرم‌ است‌ و می‌خواهید سفت ‌شود، آن‌ را درون‌ آب‌ نمک‌ جوشیده‌ ولی‌ سردشده‌ بیندازید. هر چقدر مقدار نمک‌ بیشتر باشد پنیر سفت‌تر می‌شود. برعکس‌ اگر پنیر سفت‌ است‌ و می‌خواهید نرم‌ شود آن‌ را درون‌ آب‌ جوشیده‌ بدون‌ نمک ‌بیندازید. همچنین‌ می‌توانید پنیر سفت‌ را درون ‌دوغ‌، خیس‌ کنید.

اگر می‌خواهید پنیر دیر فاسد شود همیشه‌آن‌ را در ماست‌ یا آب‌ ماست‌ بیندازید. با این کار پنیر بسیار لذیذتر هم می‌شود.